MR. DAKGALBI SETIA CITY MALL

by - 8:00:00 am


Assalamualaikum dan salam sehati sejiwa semua. Lepas Asar hari Jumaat lepas Zumal dan Ijoy berkunjung ke Setia City Mall. Niat dia nak belanja zumal minum petang dekat food court Setia City Mall tu. Malang nasib kami food court atas mall tu tutup. Kami ronda-ronda mall yang lengang macam diserang zombie pastu dia ajak masuk Mr. Dakgalbi

Ini first time zumal masuk Mr. Dakgalbi ni. Menunya ala Korea. 


Kat atas tu gambar sebelum kami order makanan. Zumal pun tak tau benda apa Ijoy nak order tu 🤭



Itulah menu yang sampai. Macam megi dan nasi goreng jer. Zumal tengok je Ijoy makan dulu 😂 maklum la first time zumal makan guna chopstick kat luar rumah. Kalau chopstick sendiri jenis bulat tu senang makan yang dorang beri jenis nipis pastu panjang sangat.

Orang Korea makan gini ye. Hmmm kenyang juga la. Habis licin kami makan. First time makan kimci juga. Set yang Ijoy order ni berharga RM50. Bagi zumal ni rasa mahal juga tapi apa pun Ijoy yang belanja. Thanks bro. Nanti gaji Zumal nak belanja pulak 🤭

You May Also Like

20 insan berbicara

  1. selamat menjamu selera zumal :)

    ReplyDelete
  2. Korean food memang tak lari dari rasa kimchi. Kami suka masuk restoran yang hidangkan korean food. Macam-macam pilihan ada. Kalau pandai pilih yang sedap dan ikut selera, sedaplah rasanya... ahaks!

    ReplyDelete
    Replies
    1. Hmmm zumal tak pandai sebab tak pernah makan jadi kalau tengok menu pun tak tahu rasanya

      Delete
  3. biasa tgk kwn2 mkn sini ..tkpernh try juga..tp mmg disyorkan mkn rmi2 sbb byk kn

    ReplyDelete
  4. dakgalbi dan seoul garden.. monthly feast me and my bestfriend ! WAJIB

    ReplyDelete
  5. Sedap tu. Lagi lagi orang belanja. Semoga murah rezeki dapat belanja orang pula kan :)

    ReplyDelete
  6. Alhamdulillah, rezeki orang belanja 😊

    ReplyDelete
  7. nampak sedap. mama tak penah lagi makan kat sini

    ReplyDelete
  8. Pernah juga cuba... teman siap mintak owner kedai tunjukkan status halal...

    ReplyDelete