COSMODERM MEMANG MEYAKINKAN

by - 8:00:00 am

 


Assalamualaikum dan salam sehati sejiwa semua. Jumpa lagi dalam blog caca merba Zumal yer. Semoga korang semua sihat walafiat dan kekal bahagia gitu.

Sejak guna Cosmoderm seminggu yang lalu Zumal memang perasan jerawat degil di beberapa tempat di muka semakin surut. Alhamdulillah. Ini pun kadang-kadang tertinggal juga pakai masker yang dalam gambar tu. Biasa la bagi lelaki nak tempek itu ini tu rasa renyah. Cuma bila jerawat Zumal makin berkurang, mulalah rasa rajin nak pakai.

Setiap malam sebelum tidur Zumal akan basuh muka dulu. Lepas tu zumal akan apply Tea Tree Oil Purifying Mask ke seluruh muka dengan leher sekali tanpa tinggal kosong. Mata dengan bibir tu tak sapu mask la. Kita kena biarkan ianya di meresap di muka dalam 15 ke 20 minit lepas tu boleh cuci. Masa muka dalam bermask ni kita akan rasa sejuk, nyaman, bau wangi jer. Nak cuci pula, cuci dengan air serta Tea Tree Oil Facial Cleanser sampai bersih. Kadang-kadang malam yang panas, zumal mandi terus 🤭😂

Lepas dah cuci muka tu boleh la apply Tea Tree Oil Day & Night Moisturizer pula. Sapu nipis jer sebab kita akan apply Tea Tree Oil Clarifying Toning Lotion seluruh muka. Step terakhir Zumal akan letak pula Tea Tree Oil Anti Blemish Gentle ataupun Tea Tree Oil Anti Blemish X-press di tempat-tempat ada jerawat. InsyaAllah dalam 3 ke 4 hari je muka nampak perubahannya. 

Setiap pagi pula zumal akan cuci muka guna Tea Tree Oil Facial Cleanser tu masa mandi. Lepas siap mandi zumal akan pakai moisturizer macam yang malam tu diikuti toner dan akhir sekali anti blemish gentle tu.

Rajin-rajin la pakai memang akan nampak kesannya. Nak baca review produk Cosmoderm lebih lanjut dekat SINI yer.

You May Also Like

28 insan berbicara

  1. bgosnyaaaa cleanser ni.. nak try la.. dok tgk org promote tak pegi beli lagi...

    ReplyDelete
    Replies
    1. Boleh try Atie, memang terbukti berkesan 👍

      Delete
  2. Bagusnya produk ini. Kalau sesuai dengan kulit pakailah selalu supaya wajah awet muda macam Pak Nil. Pak Nil amalkan penjagaan kulit, siap toner dll. Dah berusia tapi wajah nampak remaja.

    ReplyDelete
  3. Wahhh teringin pulak nak beli

    ReplyDelete
  4. Replies
    1. Hmmm betul tu. Brand yang bertahan bermakna terbaik la kan

      Delete
  5. Akak suka sebab ada tea tree oil.

    ReplyDelete
  6. bagus cosmoderm ni utk kulit kan

    ReplyDelete
    Replies
    1. Yup, betul tu. Kulit zumal pun dah tak berminyak sangat

      Delete
  7. wow zumal.. seksinya.. hehhehe

    ReplyDelete
  8. thanks zumal sebab jadi top komentator di blog saya..
    ada saya listkan dalam entri terbaru saya..
    jemput singgah..

    ReplyDelete
  9. Best kan Cosmoderm nih.. i am Cosmoderm user jugak.. tapi guna yang vitamin E tu . untuk kulit kering.. hehe.. X dpt bygkan.. tepek masuk jugak kat bibir.. hahaah

    ReplyDelete
    Replies
    1. Oh memang dah guna lama ye. Zumal masih baru tapi memang bagus Cosmoderm ni

      Delete
  10. pernah menang contest dpt produk dr cosmoderm

    ReplyDelete
  11. Eina pernah guna Cosmoderm punya vitamin e. Bagus brand ni

    ReplyDelete
  12. Mask jenis ada menthol ye? best juga pakai kalau ada efek sejuk berangin tu. kalau bagus, teruskan. tak payah susah cari lain dah.

    ReplyDelete
  13. aaawwww.... seksinya model... orang lelaki nie pun perlu jaga penampilan... baik dalaman dan luaran, semuanya perlu dijaga...

    ReplyDelete
    Replies
    1. Memang semua kena jaga. Bukan saja untuk penampilan tapi juga kesihatan kulit

      Delete