HOTEL DEL LUNA REVIEW

by - 6:35:00 pm

 


Assalamualaikum dan salam sehati sejiwa buat semua. Hujung minggu camni korang buat apa? Zumal cuma keluar rumah beli barang keperluan dan bawak cik tam mandi je. 

Lepas borak-borak kejap dengan housemate, zumal kemas-kemas bilik pastu sekarang masa berblog pulak. Lepas ni mungkin nak sambung tengok drama Zombie Detective lagi.

Sejak terjebak dengan K-drama ni zumal dah layan 3 drama, pertama Zombie Detective, lepas tu Goblin dan terkini Hotel Del Luna. Hari ni zumal nak cerita sikit tentang drama Hotel Del Luna ni.

Drama Hotel Del Luna ni dalam genre komedi romantik. Drama 16 episod ini mula ditayang pada bulan Julai 2019 dan episod akhirnya pada bulan September 2019. Drama ini dibintangi oleh Lee Jie Eun, Yeo Jin Goo dan ramai lagi.

Hotel del Luna tidak seperti hotel biasa kerana ianya bukan untuk manusia. Hotel ini roh-roh orang mati je boleh nampak. Kalau manusia, hanya yang dijemput sahaja yang dapat jumpa hotel ini. Hotel del Luna ini adalah persinggahan roh-roh sebelum ke kehidupan selepas mati.

Kisahnya bermula apabila ayah Chan Seong diselamatkan dari kematian tapi untuk itu dia telah berjanji untuk memberikan anaknya kepada Man Wol (Lee Jie Eun) selepas 20 tahun dari kejadian itu kerana pada masa kejadian Chan Seong (Yeo Jin Goo) masih kecil.

Selepas kejadian itu Man Wol akan memberi hadiah birthday kepada Chan Seong setiap tahun. Nak tahu kisah selanjutnya Zumal tulis kat sini yer 🤭https://kisahlarahatiini.blogspot.com/2020/10/review-drama-hotel-del-luna.html

Selamat membaca dan menonton.

You May Also Like

24 insan berbicara

  1. Seram pulak cerita Hotek Del Luna. Bila kisah pasal roh meremang bulu roma.

    ReplyDelete
  2. Walaupun drama ni dah berlalu dan trending tapi belum sempat nak tengok lagi. huhu

    ReplyDelete
  3. Ingatkan zumal nak buat review mengenai penginapan di hotel tadi. Kat mana drama Korea ni bersiaran? Nak juga tengok.

    ReplyDelete
    Replies
    1. Hehe. Drama ni boleh tengok dekat viu. Kalau belum ada akaun boleh klik link di dalam entri tu. Akhir review ada link viu.

      Delete
  4. oh menarik juga rupanya cerita hotel di Luna ni. skrg ada ai tv 9 tak silap, tapi saya tak tak follow pulak

    ReplyDelete
  5. sy tahu dah msk tv kt sini cuma tak berkesempatan nk tgk sbb tgh layan cerita lain...mungkin lps habis drama yg tgh layan ni kot... ramai komen kata drama ni best

    ReplyDelete
  6. rasanya pernah nampak iklan cerita ni kat tv skrg ni. nak try folo la drama ni :-)

    ReplyDelete
  7. best ni komedi romantik.. mama suka

    ReplyDelete
  8. Ya..saya pun dah terjebak tgk cite ni setiap episode :)
    cite dia layan juga..x bosan..ade seram romantik..sedih..mcm2..best!

    ReplyDelete