BENGKANG UBI ABAM BOMBA VIRAL

by - 10:06:00 pm

 


Assalamualaikum dan salam sehati sejiwa semua. Dah lama Zumal tak post sebarang entri yer. Maklum la terlalu sibuk. Entri ini tujuan Zumal post untuk tatapan orang Perlis sebab BENGKANG UBI ABAM BOMBA VIRAL ni bertapak di Perlis ja. 


Di Perlis dan Kedah kami sebut makanan di atas ni bengkang, kat tempat lain rasanya sebut bingka, betul tak?

Bagi rakyat Perlis yang nak merindui untuk  makan kuih tradisional iaitu bengkang ubi boleh la hubungi Puan Aza Shahira di link berikut http://wasap.my/+60175049796/bengkangubiabambombaviral Ada COD yer tapi ada caj mengikut kawasan.

Bengkang Ubi Abam Bomba Viral ni selalunya cepat habis. Kalau anda betul-betul craving kena booking awal la. Siapa cepat dia dapat. Harga untuk bengkang ubi biasa hanya RM10 sekotak. Zumal pun dah lama craving bengkang ni tapi maklum la sekarang dah pindah jauh. 

You May Also Like

14 insan berbicara

  1. Replies
    1. Hehe, kalau sebut bingka kat Perlis maybe dorang tak kenal apa benda tu

      Delete
  2. uishhhh lamanya x mkn bingka... waduhhh tgk pun dah tau sedap... sy plg suka kalau ada hangus2 sikit tu... hehehe

    ReplyDelete
    Replies
    1. Sama la kita. Zumal selalu makan yang tu juga. Walaupun hangus tapi rasa dia memang sedap

      Delete
    2. kannn... tp kalau buat sendiri boleh laa nk hangus2 tu kalau menjual habis laa hahaha

      Delete
  3. dulu arwah tok selalu buat bengkang.. buat cara tradisional yg pakai bakaq sabut atas tudung periuk..

    ReplyDelete
  4. bengkang ubi kayu mmb feveret sini nmpk ada dijual

    ReplyDelete