GUNTING RAMBUT DI KHALIFAH BARBER SHOP

by - 6:12:00 pm

Assalamualaikum dan salam sehati sejiwa semua. Sejak akhir-akhir ni perkembangan bulu-bulu dekat muka sangat pesat dan subur. Zumal rasa rimas bila tumbuh tebal sangat macam hutan sekunder jer. Jadi Zumal ambil keputusan untuk melenyapkan hutan belantara tu dari muka bumi, eh muka Zumal laa.

Selepas beli stok megi yang dah habis, terpandang satu Barber shop dekat dengan Zumal parking kereta. Masa tu pukul 2.40 petang tapi kat pintu tulis buka pukul 3 petang. Zumal ambil keputusan untuk tunggu je la. Jimat minyak sikit kalau nak balik lepas tu datang pulak. 

Gambar depan kedai (curik kat FB ja)

Barber Shop yang Zumal maksudkan tu adalah Khalifah Barber Shop. Nama ownernya Encik Khizairi. Lokasi barber shop ni dalam kawasan perumahan Zumal tinggal jer. Baru dibuka katanya. Barber yang gunting rambut Zumal ni muda lagi orangnya tapi dah beristeri la. Beliau katanya asal dari Kota Tinggi.


Rambut baru
Zumal jadi customer pertama pergi gunting rambut tadi. Barber ni peramah juga. Tak la Zumal rasa boring masa gunting rambut tadi. Zumal memang recommended kedai ni la untuk korang yang nak gunting rambut di Kangar.

Khalifah Barber Shop
Bawah Pusat Khidmat Rakyat Parlimen Kangar
Taman Sena Indah
01000 Kangar
Tel: 01137492044
Masa operasi: 3.00 pm - 11.00 pm


You May Also Like

24 insan berbicara

  1. Asalam ..smart dah rambut kan Zumal..

    ReplyDelete
    Replies
    1. Waalaikumussalam. Alhamdulillah cikgu. Tapi sebenarnya rambut tu elok kalau orang buatkan je, balik sikat tak tadi macam tu dah 🤭

      Delete
  2. muda-muda sudah ada kedai sendiri. alhamdulillah semoga tuan kedai dimurahkan rezeki

    ReplyDelete
    Replies
    1. Alhamdulillah. Kita perlu sokong bisnes macam ni

      Delete
  3. jauhnya orang Kota Tinggi bukak kedai kat Kangar

    ReplyDelete
  4. perhhh rambut baru ha hehehe

    ReplyDelete
  5. Sekali dah gunting nampak lawah...

    ReplyDelete
  6. bulu2 dekat muka??? Zumal mana de misai hihih..ehhh ke ada?

    ReplyDelete
    Replies
    1. Ada sebab dari bulan Ogos tak gunting, siap berjambang tau

      Delete
  7. Beli stok megi? jgn mkn mkn byk sgt megi tu..x elok utk kesihatan..beli beras mkn dgn telur masak kicap pun sodap

    ReplyDelete
  8. berapa RM gunting rambunt kat sana...kat sini RM35 tau untuk female la

    ReplyDelete
  9. Salam, pertama sekali terima kasih kepada Encik Zumal kerana mengeluarkan artikel berkenaan Khalifah Barbershop. Cuma ada sedikit pembetulan, owner atau pemilik Khalifah Barbershop bukan berasal dari Kota Tinggi. Saya adalah owner Khalifah Barbershop. Individu yang berasal dari Kota Tinggi itu adalah pekerja saya. Terima kasih.

    ReplyDelete
    Replies
    1. Nama saya Khizairi manakala Khalifah Babershop adalah sempena nama anak saya.

      Delete
    2. Terima kasih Encik Khizairi sudi baca. Nanti saya buat pembetulan

      Delete
    3. Sama-sama..harap Encik Zumal sudi datanng lagi ke Khalifah Barbeshop..hehehe..saya org Kangar saja..

      #supportbisnesanakperlih

      Delete
    4. InsyaAllah nanti perlukan khidmat saya singgah lagi. Rumah saya dalam perumahan tu je

      Delete
  10. segak die dh gunting rambut tu..tkde la rimas dh kan hehe

    ReplyDelete
    Replies
    1. Betul tu, sebelum ni rasa rimas, rambut dah panjang 2 bulan tak gunting

      Delete