RELAKS BRO

by - 8:00:00 am


Assalamualaikum dan salam sehati sejiwa semua. Sejak akhir-akhir ni blog Zumal dah terjerumus dalam siri travelogue dan movie review pulak tapi bulan Januari ni asyik movie review jer kan. Jangan la bosan yer. Sabar der. Relaks dulu. Insha Allah nanti Zumal kongsikan ke mana pulak Zumal travel yer. Tapi dalam Malaysia lagi la. I ni payah sikit nak lepas sempadan. Walaupun ada yang ajak pergi jauh tapi Zumal akan usahakan untuk dorang pergi tanpa Zumal. Hahaha. 

Alhamdulillah sejak banyak job jalan-jalan ni Zumal dah dapat ke tempat-tempat yang Zumal pernah nak pergi tapi tak de rezeki dik. Dengan job-job ni dapat juga merasa. Syukur sangat der. Cuma nak juga travel sendiri-sendiri nanti. Masih dalam perancangan dengan sahabat. Semoga dipermudahkan. 

Zumal dah rasa freedom sesangat sekarang ni tau cuma rakan Zumal yang nak travel sekali tu kaki masih kena gari dek kerja. Zumal ni pada pandangan orang tertentu adalah penganggur terhormat sebab depa tengok I tak kerja pun. Sekarang ni tak nak peduli la apa depa nak kata. I tau I kerja juga cuma time kerja boleh bergolek-golek juga. Lagi satu takde boss nak tegur itu ini kan. Bebas jer.

Entri ni sesaja je Zumal taip sekadar berkongsi luahan hati. Insha Allah dalam beberapa hari ni Zumal akan blogwalking yer. Lepas tu Zumal bakal menghilangkan diri sekejap. Lepas tu Zumal share la untuk tatapan korang semua. Tunggu tau.

You May Also Like

36 insan berbicara

  1. Replies
    1. Terima kasih cik nor, jap lagi Zumal bw ke sana

      Delete
  2. sama la kita...kerja dari rumah buat masa ni...biar orang tak nampak kita kerja, tapi sebenarnya kita kerja dengan enjoyyyy

    ReplyDelete
    Replies
    1. Ya memang betul tu Sunah. Yang penting kita enjoyyy

      Delete
  3. Bestnya dapat travel mana yang nak pegi. Tapi nape xmau keluar sempadan?

    ReplyDelete
  4. kena join affiliate zumal, buat duit sambil goyang kaki

    ReplyDelete
  5. Heh..biaq ja depa tu nak buat cerita wayang apa pun pasai Zumal, depa tu macam laa perfect sangat kannn..masalah hidup depa tu pun tak setel2 tapi banyak pulak masa nak menghakimi dan menyebok hal kehidupan orang lain 🙄

    ReplyDelete
    Replies
    1. Thanks Cik Suerin. Hehe ada orang backup kite.

      Delete
  6. Semoga dipermudahkan segala urusan

    ReplyDelete
  7. Alhamdulillah moga mudahla urusan

    ReplyDelete
  8. Sesekali luahkan perasaan apa salahnya. Apa² pun semoga dipermudahkan urusan Zumal hendaknya. Aamiin...

    ReplyDelete
  9. alhamdulillah.. semoga bertambah murah rezeki zumah

    ReplyDelete
  10. rezeki masing2.. yang penting ada usaha.. :)

    ReplyDelete
  11. mentaliti org... dia igt dok rumah goyang kaki je ke...

    ReplyDelete
  12. Alah Zumal... Pergi aja tumpang ada peluang. Rezeki ada jika rajin mencari. Travel tu pun rezeki juga.Kak dulu nak la sangat travel tp tak ada peluang. Tengok Zumal beginibtumpang happy tau.

    ReplyDelete
  13. Rezeki Zumal kalini di situ pula. Alhamdulilah.

    Join sini boleh? https://adindabaizuramazlan.blogspot.com/2019/01/segmen-drop-your-link.html

    ReplyDelete
  14. Rezeki masing2 kan.. all the best Zumal..

    ReplyDelete
  15. Itulah keistimewaan kerja sendiri.. kena usaha lebih sikit tp bebas. Semoga terus sukses sahabat!

    ReplyDelete
  16. Zumal lagi bagus tau jadi bos pada diri sendiri..bebas..apapun hati2 nak ke mana ya..ingat selalu kewajiban..inshaAllah

    ReplyDelete
  17. Wah nk h brjalan lg ye. Tak sabar nak tgu cerita travel nnt. Hehe

    ReplyDelete
    Replies
    1. Hmmm baru balik sebenarnya tapi lepas ni ada lagi

      Delete
  18. Kikikiki lain macam possingnya tuuu....

    ReplyDelete