BETUL-BETUL UNLIMITED

by - 8:00:00 am

Assalamualaikum dan salam sehati sejiwa semua. Sebagai seorang blogger dan influencer yang cari makan dalam dunia internet ni Zumal memang mencari sesuatu yang boleh beri Zumal lebih internet pada kos yang berpatutan.

Zumal sebelum ni taksub betul dengan prabayar yang boleh taja-taja orang lepas dapat income. Tapi disebabkan Zumal tengok orang yang under Zumal tu tak kekal dengan nombor mereka lepas tu Zumal kena duk pulun promote prabayar tu untuk dapat income.

Bila dikira-kira balik nampak banyak rugi dari untung. Dapat pun berapa sen jer. Hidup zumal ni yang penting adalah internet aatau data tapi prabayar tu baru tukar pelan buat call unlimited. Zumal ni kalau korang nak tahu, masa ada awek dulu pun I tak suka call tau. Jadi pada Zumal unlimited call tu tak menarik minat I la. 

Bila duk cari unlimited data tak pernah jumpa prabayar buat unlimited data yang betul-betul. Semua ada kouta dan terhad untuk aplikasi tertentu jer. Tapi sejak jumpa pelan Giler Unlimited ni baru rasa puas hati tak terkira. Dengan U Mobile cuma RM30 untuk data unlimited lepas tu dapat free 3GB untuk hotspot, 1GB untuk basic internet, lepas 10 minit call free setiap hari. Puas hati beb. Tambah pula line kat rumah Zumal laju. Alhamdulillah. Sayang U Mobile.

You May Also Like

46 insan berbicara

  1. ala...bestnye pakej dia...dulu kita pakai gak umobile..tapi kalo balik kampung, line tiber hilang entah ke mana...tu yang tukar balik ke celcom

    ReplyDelete
    Replies
    1. Dulu zumal pernah pakai tapi masa dulu line tak ok juga kawasan zumal cuma sekarang dah lebih baik

      Delete
  2. u mobile memang okay, cuma masalahnya coverage saja..

    ReplyDelete
    Replies
    1. Hmmm betul tu, dulu tempat zumal pun tak ok juga cuma baru sekarang ok

      Delete
  3. Mcm2 plan ada sekarang ni ye... Kalau la benda2 ni ada time akak bercinta dulu, tak la emak akak mengamuk bila tengok bil fon rmh... :)

    ReplyDelete
  4. kalu KL ni ok lg. tp bla blk kg agak semput. (bkn sy yg ckp ya)

    ReplyDelete
    Replies
    1. tu la dengar citer lainnya semput tapi bila kos pakai line lain buat poket pun turut semput tu yang zumal tukar

      Delete
    2. pendek kata ikut keselesaan kita...

      Delete
    3. Kan. Tu la tapi panjang belum keluar kenyataan lagi. Hehe gurau je...

      Delete
  5. dalam sbulan tatau brapa kali je buat call.. call2 x penting da hahaha..

    ReplyDelete
    Replies
    1. sama la. zumal hampir tak pernah call orang. haha

      Delete
  6. Bagus pakej dia. Akan dipertimbangkan utk guna jugak..

    ReplyDelete
  7. Umobile mmg berbaloi.. klu lokasi on, line pun laju.

    ReplyDelete
  8. Umobile ni ok. .tpi klu bkik kg ka. . . Nasib la

    ReplyDelete
  9. Terbaik la... teman pun guna unlimited data dan call... Teman guna UniFi Mobile...

    ReplyDelete
  10. dengarnya line ni kalau dekat kampung,slow sikit...

    ReplyDelete
  11. Pakai gk tp GX50. Semua Unlimited kecuali hotspot 5GB. Tapi coverage umobile je xunlimited.

    ReplyDelete
  12. Pakai Umobile jgak P70 . Hehehe . Tp skrg coverage slow kt rumah ni . Sesetengah kawasan klu laju mmg laju gilerrr Umobile ni

    ReplyDelete
  13. Wah mmg internet sgt penting bg seorg blogger kan

    ReplyDelete
  14. Alhamdulillah, dah jumpa yang berkenan dah..internet memang penting untuk blogger sebab tu kalau tiba² wat hal alahaiii stress rasa hehe

    ReplyDelete
    Replies
    1. Betul tu ciktie boleh mati kutu dibuatnya kalau tak ada internet ni

      Delete
  15. aritu pun ada survey gak pakej umobile ni.memang menarik tapi alahai kat rumah saya semput.huhu

    ReplyDelete
  16. Teringin gak nak switch to umobile tapi coverage umobile area rumah teruk. So for now tengok je lah 😶

    ReplyDelete