SIAP DAH BISNES KAD BARU

by - 1:34:00 pm


Assalamualaikum dan salam sehati sejiwa semua. Sejak-sejak akhir-akhir banyak jumpa orang jadi bisnes kad pun habis la. Sebab Zumal buat sikit je 100 pcs. Masa travelogue ke Langkawi hari tu pun dah habis sekali. Dua hari lepas buat terus 300 lambat la sikit nak luak. 

Tapi tersilap tak ubah data2 update media sosial dalam kad tu sebab duk ingat macam dah ada sebab yang habis hari buat tempat lain yang kali ni Zumal buat Thunder Print pula. Bila otak tengah senget, fikiran pun tak berapa berhubung. Lagi pun buat kat Thunder Print sebab nak cepat. Service dorang memang cepat gila sejak duk berurusan 10 tahun lalu lagi. Masalahnya data dalam kad pun yang 10 tahun cuma tukar nama bisnes jer. Itulah sebabnya tak update media sosial di situ. Tapi media sosial Zumal semua nama sama je macam nama blog kira selamat la juga tak tambah pun.

Masa pergi ambil tadi, tengok siap ada macam-macam dalam paper bag dorang tu. Rupanya kalender meja dan memo pad serba 2. Alhamdulillah syok tak terkira dapat gift camtu.



Paling best kalendar meja tu bertema foodie yang ohsem sangat. Sesuai la Zumal pun buat review makanan. Pastu ada stiker2 comel lagi dalam kalendar dorang bagi.

muka depan kalendar

stiker

jenis-jenis menu popular Malaysia

ada gambar nasi lemak lagi

putu mayam pun ada
Stiker tu rasanya boleh la tampal-tampal di planner tahun depan. Memang kreatif Thunder Print ni. Dorang ni memang specialize dalam pembuatan box dan sticker. Kalau berminat boleh rujuk di www.thunderprint.com.my

Inilah persediaan Zumal untuk hujung minggu ni dan projek-projek bulan Disember hingga tahun depan. Nak tau? Nanti Zumal update untuk korang semua. 

You May Also Like

37 insan berbicara

  1. senang ada bisnes card tu..kn rmi jumpa org bole bg kn.....wah dpt byk gift tu

    ReplyDelete
    Replies
    1. Betul tu Mama, nak hulur fulus tak tebal lagi, kita hulur kad aje

      Delete
  2. wahhhh cantiknya design dia. myra pun rasanya kena buat jugak~

    Myra | The Grey Lines Between

    ReplyDelete
    Replies
    1. Buat la Myra, penting bagi kita sebagai blogger ni

      Delete
  3. seronok dpt freegift mcm2.. kita sebagai customer rasa mcm dihargai kalau dpt freegift dari seller ni walaupun kdg2 freegift tu x seberapa..

    ReplyDelete
  4. Wah.. berbaloi-baloi tu.. Bisnes card lawa.. Kalender meja tu pun comel.. Suka Sha tengok.. siap ada sticker..

    ReplyDelete
  5. Menarik bisness kad Zumal.
    300 pcs wow banyak tu.
    Alhamdulillah rezeki tempah kad dapat kalender kan...

    ReplyDelete
  6. Alhamdulillah.
    Cute calendarnya..

    ReplyDelete
  7. wah bagus zumal dah plan awal2

    ReplyDelete
  8. Wah satu kejayaan yang akhir tahun 2018..tahniah Zumal..

    ReplyDelete
  9. WAH BANYAK DPTHADIAH UTK TAHUN BARU TU

    ReplyDelete
  10. huhu lama tak komen sini
    sekarang dah banyak posting
    tp nampak macam kita tk pernah jumpa di event lagi walaupun kenal byk tahun

    ReplyDelete
    Replies
    1. Hai Emily, itu la kan kenal di blog je tapi tak pernah jumpa.

      Delete
  11. Kemaih bisnes kad Zumal ๐Ÿ˜Ž๐Ÿ‘

    ReplyDelete
  12. Comey kalender depa bagi Zumal..kena la dengan tema yer. Semoga bisnes makin maju ye Zumal :)

    ReplyDelete
  13. Lawanya bisnes card Zumal ni. Mahal x buatnya tu

    ReplyDelete
  14. pergh.. makin profesional dalam dunia blog..

    ReplyDelete
  15. Business card ni mmg sgt2 membantu dan memudahkan sesiapa juga nk berhubung. Semoga terus sukses dalam setiap urusan yg dikerjakan sahabat.. aamiin :)

    ReplyDelete
  16. Bak satu business card tuan admin tu... nak tolong promot sekali...

    ReplyDelete
  17. datang sini lagi. Kreatif sekali

    ReplyDelete