MACAM MANA YER?

by - 8:00:00 am

Sempat selfie di katil HTF

Assalamualaikum dan salam sehati sejiwa semua. Dah habis cuti raya yer? Kalau dah mula kerja tu selamat bekerja yer. Kalau masih cuti tu jangan memalas pulak yer.

Hari ni Zumal just nak membawang jer. Macam mana yer? Kalau korang nak tahu dulu pernah Zumal nak rasa macam mana jadi orang sakit. Hmmm memang pelik Zumal ni. Akhirnya pada tahun 2015 Zumal sakit saraf sampai kaki ni rasa sakit sangat sampai nak jalan pun tak boleh. Tiga bulan cuti rehat, siap berhenti kerja lagi. Tu la pengalaman sakit yang paling teruk.

Tapi itu sekadar sakit tak masuk wad pun. Sebenarnya masa duk jaga arwah tok kat hospital dulu pernah terfikir macam mana yer rasa tidur atas katil hospital ni. Alhamdulillah bulan lepas Zumal kena serangan jantung sampai kena tahan 3 hari kat hospital.

Bukan tak bersyukur diberikan kesihatan tapi cuma nak rasa. Sekarang dah rasai semua bab sakit. Cuma teringin nak jadi jutawan tu belum sampai lagi. Kalau boleh bukan sekadar nak rasa tapi biarlah ia kekal jutawan. Hehehe...

You May Also Like

20 insan berbicara

  1. kwn sy pernah kata, dia teringin sgt nk naik wheelchair. lepastu tak lama, dia eksiden n kena guna wheelchair sbb kaki patah. huhuu. masin mulut. kata2 ni doa jugak...

    ReplyDelete
  2. Aamin..moga jadi jutawan dunia dan akhirat..

    ReplyDelete
  3. moga zumal murah rezeki sokmo..aamiin

    ReplyDelete
  4. Semoga di beri kesihatan ug baik dan dimurahkan rezeki

    ReplyDelete
  5. semoga lepas ini boleh jadi jutawan pulak! ehehehe

    ReplyDelete
  6. Setiap apa yang kita fikir, semua tu adalah doa sebenarnya.
    Jadi kena sentiasa fikir positif supaya yang datang kt kita baik-baik belaka saje.

    ReplyDelete
  7. Sesungguhnya kata2 itu doa zumal. Takpe mama doakan kesihatan zumal.sentiasa baik

    ReplyDelete
  8. Kata-kata adalah doa.
    Okay lepas ni cakap yang baik-baik sahaja.
    Semoga impian Zumal nak jadi jutawan akan tercapai nanti bolehlah belanja Mrs. A datang Perlis hiks!

    ReplyDelete
  9. cuba 'cari' apa yg menghalang utk jadi jutawan...

    ReplyDelete
  10. truk juga ye sakit tu smp kena berhenti keje...rmi yg nk jd jutawan tp kena tau caranya

    ReplyDelete