TUKAR TEMPLATE BLOG LAGI

by - 8:00:00 am


Assalamualaikum dan salam sehati sejiwa semua. Hari ni zumal nak cerita zumal tukar template blog lagi. Sebagai seorang yang degil, zumal suka buat yang orang kata tak elok tu. Tapi rasanya template blog sebelum ni dah jadi tak sesuai sebab gambar dalam entri yang tak sama saiz tu buat blog tak diam, kejap panjang kejap pendek. Sebagai solusinya zumal tukar baru.

Zumal cari template mesra seo yang free je. Kali ni zumal grab template dari laman ThemeXpose. Zumal tengok template ni duduk diam tak lari. Tak ada gambar bergerak macam sebelum ni. Zumal buang sikit widget yang memberatkan blog. Nampaknya lebih cepat loading pakai template baru ni. Gambar header pun dah buang sebab zumal ni bukan hensem pun nanti muak hampa tengok kan. Zumal suka template ni sebab ringkas dan padat.

Moga ramai yang berkunjung ke blog zumal dan tak pening kepala tengok blog macam sebelum ni yer. Template baru dari ThemeXpose ni kekonon bagi blog zumal nampak matang sikit. Sikit dah la. Sebab tak mau ngaku dah tua bangka walaupun umur dah 34 tahun.

Nak cari tutorial pasang template ke? Masuk je kat web ThemeXpose, ada cara nak pasang template depa kat situ. Itu saja perkongsian zumal hari ni. Terima kasih kerana sudi membaca. #SilaBacaJanganLari

You May Also Like

29 insan berbicara

  1. Lagi kemas la Zumal. Tahniah! Fiza lagi suka template ni.

    ReplyDelete
  2. lama betul tak melawat ke blog abang zumal. sebab sebelum ni semangat berblog dah tak ada. baru baru ni baru ada balik. template ni cantik la. sedap mata memandang.

    ReplyDelete
  3. Haii Zumal..
    Sis pun suka gak ni, simple dan laju loading buka. Sama perangai dengan Sis suka tukar template hehehe tapi risiko memang le ada..
    Ni yg skrg pun Sis pakai paling lama bertahan hehehe...

    ReplyDelete
    Replies
    1. Alhamdulillah zumal suka template ni, maybe nak guna lama sikit. Hehehe...

      Delete
  4. Wahhh tahniah zumal.. kita pun nak tukar template juga la lepas ni

    ReplyDelete
  5. ok ni zumal... its ok, akak pun tukar gak... keke

    ReplyDelete
  6. Ialah template ni loading cepat dan memang nampak matang hahahhaa

    ReplyDelete
  7. halo adik Zumal.
    akaq da 40 dik oii.
    lagi tua double bangka :) ha ha ha ha

    ReplyDelete
    Replies
    1. Rileks la akaknye, 40 pun still muda la :)

      Delete
  8. Simple. Loading pun laju. Terbaik =)

    ReplyDelete
  9. cantik dan kemas kena tambah header je sikit lagi...loading pun ringan

    ReplyDelete
  10. sy nk try jg tp tu laa x reti kalu buat2 kerja mcm ni gn tab or laptop. mesti nk gn pc jg

    ReplyDelete