KERABU MAGGI

by - 8:00:00 am






Assalamualaikum dan salam sehati sejiwa semua. Eh apa hal zumal ni asyik post makanan jer kalau belanja ok jugak kan. Hari tu ayah zumal belanja makan. Masa kat Kedai Faizah Padang Besar tu la, BACA SINI. Masa tu first time makan kerabu maggi. Maklum la tak berani makan sebelum ni sebab zumal ni ada alahan makanan laut. Boleh demam seminggu tau.


Takut juga nak makan, maklum la kerabu maggi tu ada campur dengan udang, sotong, isi ketam dan macam-macam lagi dari laut. Tapi bila dah makan. Licin sampai tak tinggal kulit udang pun. Eh ada ke yang makan macam zumal nih. Kulit udang pun ceq makan tau. Zumal tak kelentong la, memang zumal makan dengan kulit-kulit sekali. Tak la membazir. Hahaha...


Bila dah cuba kerabu maggi tu, dah tetiba teringin lagi. Kalau berkali-kali makan tak jadi apa-apa ke? Konfius lahai. Semoga tak jadi apa-apa la sebab makanan tu dah jadi fevret zumal dah. Nak makan kat mana? Jemput la baca SINI

You May Also Like

18 insan berbicara

  1. Pepagi tengok makanan.. Kerabu meggie pulak tu... Huhu... Memang mengoda sungguh.

    ReplyDelete
    Replies
    1. Alahai, kena buat menu ni esok pagi rasanya kan...

      Delete
  2. tengok gambar maggi kerabu dah terliur dah.. mesti sedap ni

    ReplyDelete
  3. hahaha betul2 licin! Sama la kita tak buang kulit udang. Kepala udang ja tak makan sebab dia ada tanduk tajam. Rasanya ada ubat allergi, try tanya pharmacist

    ReplyDelete
    Replies
    1. Hahaha ada geng... Terima kasih nanti zumal cari ubat tu...

      Delete
  4. ihiks, ha tau xpe..timm 1st time cuba kerabu maggi ni mmg terus ketagih, tiap kali ada festival thai mmg cari yg ni jer..haha!

    ReplyDelete
  5. Maggi ni masak pape pun jadi sedap. Hehe

    ReplyDelete
  6. ohoi Zumal..!! licin terus. sedap saangat tu..

    ReplyDelete
  7. kerabu megi lagi byk season lg best tp yg ada resdung get ready laa pastu achom achom hahaha

    ReplyDelete
    Replies
    1. Yes, zumal la yang ada resdung tu. Hahahaha...

      Delete