BAJU RAYAKU

by - 8:00:00 am

Assalamualaikum dan salam sehati sejiwa semua. Walaupun hari ni dah masuk raya kedua puluh lapan tapi tak salah kiranya zumal nak kongsi pasal baju raya zumal. Rayakan sebulan. 

Alhamdulillah pada tahun ni baju raya zumal ditaja oleh Jakel Shah Alam. Syukur sangat-sangat dapat tajaan macam ni buat pertama kali.  Walaupun diviralkan baju raya Jakel tu kain tak elok dan sebagainya, tapi bagi kami yang terima penajaan ni tengok kain baju raya kami cantik dan berkualiti saja jahitannya. 

Memang pelik la kalau ada orang kata baju Jakel reput dan sebagainya, maybe rumah awak ada anai-anai kot. Kita ni beli baju tentu pilih dulu lepas tu try fitting dengan badan, mustahil la jumpa yang tak elok maybe awak beli kat tempat lain lepas tu dinyatakan baju Jakel. Hmmm...








Baju Raya Zumal adalah dari Koleksi Aaron Aziz. Kainnya sangat lembut dan sejuk bila pakai. Sangat sesuai la nak pakai berjalan di negara kita yang agak panas ni. Sampin pula adalah sampin tenun yang cukup cantik dan halus buatannya. Terima kasih tidak terhingga buat Jakel Shah Alam, semoga di masa akan datang kita dapat berkolabrasi lagi...

You May Also Like

19 insan berbicara

  1. Lama tak singgah blog Zumal. Best kan kain dia. Adik pun ada jugak beli haritu masa otw balik Sarawak. Puas hati.

    ReplyDelete
    Replies
    1. Hai Fiza, terima kasih sudi singgah blog zumal. Betul kan kualiti kainnya elok...

      Delete
  2. eh..mana satu yg jakel taja..hehe

    ReplyDelete
    Replies
    1. Sebenarnya kan, dua-dua tu Jakel taja. Hehe...

      Delete
  3. Alhamdulillah...rezeki tu Zumal...

    ReplyDelete
  4. ecececeh Zumal.
    ala-ala aron ajis lah :)
    alhamdulillah... x pernah beli b.melayu jakel utk asben.
    sebab bertempah.
    pernah beli skali utk ijat. upin ipin. hmmm sekali aje bleh pakai.
    budak kan. next year da besar tinggi, tak muat lah.
    RM90. mahal la jugak. tu yg terkilan sekali aje pakainya.
    so now, beli kat kedai biasa RM40 ajer.

    ReplyDelete
    Replies
    1. Hehehe... Betul kan kalau kanak-kanak sekejap je boleh pakai, dorang tengah membesar cepat tinggi...

      Delete
  5. kalau aaron aziz baca entry ni, sengih2 dia ;-)

    ReplyDelete
  6. terbaik la bro..

    warna yang lembut dan cantik.

    waktu gune pun akan lebih rasa feel...

    ReplyDelete
  7. Wahh ensemlah abg Zumal kita :) :)

    ReplyDelete
  8. Keluarga saya pun beli kain kat Jakel. Ready made baju dia pun lawa lawa.

    ReplyDelete
  9. bila zumal bergaya.. hahaha

    ReplyDelete