TINGGAL KENANGAN

by - 5:55:00 pm



Assalamualaikum dan salam sehati sejiwa semua. Dua hari lepas mama dan ayah ada telefon Zumal. Dalam perbualan kami masih pasal niat ayah untuk berhijrah. Tapi kali ini ayah buat dua pilihan, Johor atau Perlis.


Kalau diikutkan zumal happy la kalau ayah pilih untuk balik Perlis. Sebab zumal akan lebih dekat dengan famili tapi kalau Johor maybe sukar juga untuk zumal jumpa famili kerana jarak dan kos. Apa pun pilihan ayah zumal akur saja.


Apa pun pilihan ayah rasanya ke mana pun tak kisah kerana di Johor pun ayah dah bina rumah semasa bersara dari TM dulu. Kalau pulang ke Perlis boleh tinggal dengan anak dia ni. Lagi pun rumah zumal ada 3 bilik, ruang pun luas. Cuma kena prepare set bilik tidur baru aje la.


Gambar di atas tu maybe gambar terakhir zumal dengan adik di kedai ayah di Pulau Indah. 




Teringat masa tinggal di kedai ayah selalu dengar laungan azan dan kekadang dengar ceramah agama kerana lokasi masjid hanya di depan kedai. Ayah dan zumal selalu solat jemaah di Masjid Sultan Abdul Aziz tu. Dekat sana dorang gelar Masjid Sultan. Cuma masa ceramah agama kami dengar dari kedai. Itulah pengalaman semasa menetap di sana. Segalanya akan tinggal kenangan...

You May Also Like

21 insan berbicara

  1. Selamat berpindah, Zumal..semoga segala urusan dipermudahkan oleh Allah SWT

    ReplyDelete
  2. DOAKAN AYAH ZUMAL PINDAH PERLS SNG ZUMAL SALING MMPRHATI KBJIKN MASING2

    ReplyDelete
  3. semoga dipermudahkan semua urusan :)

    ReplyDelete
  4. Apapun pilihan yang di buat semoga ayah zumal gembira walaupun kat mana dia berada. In Shaa aAlla, aamiin

    ReplyDelete
    Replies
    1. Amiin... Zumal pun harap camtu...

      Delete
  5. semoga segalanya dipermudahkan

    ReplyDelete
  6. Pilih tinggal di mana-mana pun tak apa. Yang penting hati sekeluarga mesti bersatu dan bermesra. Macam ni baru hidup bahagia.

    eratuku

    ReplyDelete
  7. mana-mana pun boleh, asalkan selesa

    ReplyDelete
  8. kalau pindah johor boleh jadi geng.
    Janji Kita

    ReplyDelete
  9. ikut ja pilihan hati dia ..duk perlis makanan murah muahahh

    ReplyDelete
  10. semoga dipermudahkan. mana2 tempat pun best as long as family masih ada :D

    ReplyDelete
  11. jauh betul jarak dua negeri tu. Be strong ya zumal

    ReplyDelete
  12. Walau pun berjauhan fisikal tetapi saling ingat mengingati ikatan kekeluargaan tetap terpelihara.

    ReplyDelete
  13. Semoga dipermudahkan urusan untuk keluarga Zumal berpindah

    ReplyDelete
  14. Wow dua pilihan tapi satu jauh ke utara satu lagi kat selatan ._.

    ReplyDelete
  15. da confirm ke perlis kan?
    alhamdulillah :)

    ReplyDelete