SUPPLEMENT BEROCCA DI MALAYSIA

by - 2:02:00 pm

Berocca

Assalamualaikum dan salam sehati sejiwa semua. Sejak diviralkan PM Malaysia yang ke 7 iaitu Tun Dr Mahathir Mohamad menggunakan supplement Berocca, ramai yang tercari-cari apakah Berocca tu... Ada yang ingin tahu harga Berocca dan di mana ianya dijual. Biasalah Tun M adalah seorang doktor pastinya apa yang dimakan dan digunakan itu adalah terbaik dan tiada kesan sampingan.

Berocca ni adalah supplement yang mengandungi kombinasi vitamin B dan C dengan dos yang tinggi. Ianya juga kaya dengan mineral seperti Kalsium, Magnesium dan Zink untuk memberi tenaga kepada penggunanya. Memang patut la Tun M menggunakannya kerana Tun M setiap hari menjalankan tugas secara all out tanpa cuti mingguan untuk memulakan pentadbiran baru. 

Berocca ini sebenarnya hanya perlu diambil apabila perlu jika kita bukanlah seorang yang aktif dan banyak guna tenaga dan minda seharian. Ianya sesuai apabila hendak memerah otak untuk buat assignment, study week untuk nak exam, ataupun terpaksa driving jauh atau buat kerja berat. Hmmm maybe zumal pun perlu guna Berocca kerana zumal selalu letih dan selalu menghadapi masalah kesihatan yang rumit.

Tapi mesti tertanya-tanya di mana hendak beli Berocca? Farmasi jual tak Berocca ni. Jangan riasau Zumal dah survey untuk korang. Berocca ni korang boleh beli di Gurdian dan Watsons atau mana-mana farmasi berdekatan korang. Selain tu Berocca juga ada di jual di aplikasi jualan online seperti Lelong dan Lazada.

Harga Berocca pula antara RM27.00 hingga RM70.00 ++ mengikut pakaging dan kuantiti tabletnya. Macam yang kita tahu Tun M bukan seorang yang pemboros dan segala yang digunakan tak la terlalu mahal dan mewah. Jadi korang yang berminat dengan Berocca ni dah boleh pergi beli la...

You May Also Like

18 insan berbicara

  1. perasan jugak produk ni mula viral selepas gambar tun m tgh makan ..nnti nak cari lah produk ni..

    Aerill Hassan

    ReplyDelete
  2. sebelum ni tak pernah tahu pun pasal produk ni lepas viral baru tahu pasal produk ni. saya first time datang sini dan terus follow sini sebab suka dengan blog awak. kalau sudi meh lah singgah blog baru saya hihi

    ReplyDelete
    Replies
    1. Terima kasih follow blog zumal, salam perkenalan yer

      Delete
  3. sold out dalam masa beberapa hari

    ReplyDelete
  4. nak cari jugak ni..badan memanjang lesu...posa x posa sama jer...

    ReplyDelete
  5. banyak farmasi dengan drugstore dah habis stok sebab viral :P

    ReplyDelete
  6. mesti sold out mcm kasut bata hahahaha

    ReplyDelete
  7. ooo..kita tak tau apa-apa pun sebelum ni. thanks for sharing ye

    ReplyDelete
  8. First time dengar product ni. Rasanya sy perlukan gak. Thankd for sharing :)

    ReplyDelete
  9. Laku teruk Berocca beberapa minggu ni :D

    ReplyDelete
  10. Boleh diambil semua peringkat umur ke?

    ReplyDelete
  11. ha ha ha ari tu gi beli ubat batuk kat farmasi.
    ada tau survey beroca ni.
    hasil dari viral Tun M tu lah.
    tapi tak beli hi hi hi hi
    saje saje jer.

    ReplyDelete
  12. Bila ramai Malaysian share pasal Berocca, tetiba baru perasan. Dalam drama Korea pun ada diorg makan Berocca, hehe

    ReplyDelete