PERSONALIZED YOUR GIFT

by - 3:27:00 pm


PERSONALIZED YOUR GIFT


Assalamualaikum dan salam sehati sejiwa semua. Dah lebih seminggu umat Islam berpuasa kan? Tak lama lagi raya pula menjelma. Raya ni lagi best kalua kita satu family pakai pakaian sedondon yer. Biasanya orang Melayu ni beraya pakai baju Melayu, baju kurung, kebaya, jubah dan kurta. Tapi kan baju macam tu biasanya buat kita berpeluh dan selalu kita boleh pakai sekejap jer.

Hari ni Zumal nak cadangkan untuk korang buat t-shirt khas untuk family korang untuk raya ni. Sure gempak dan hebat tau! T-shirt ni sesuai nak pergi keluar beraya di rumah sanak-saudara atau rakan taulan korang. Bila lagi nak cipta kelainan. Inikan Malaysia baru.


Macam mana dengan cadangan Zumal tu? Menarik tak? Gempak tak? Ha, mestilah menarik dan gempak gitu!!! Mesti masa raya nanti family korang menjadi perhatian macam retis tu. Kalau macam tu kena la tempah t-shirt raya korang sekarang. Sempat lagi tu kalau korang tempah dari Printcious Gift. Di sini la kalau nak buat t shirt printing online.


Di Printcious Gift ni, korang boleh personalized t-shirt atau sebarang hadiah untuk memberi kelainan dan istimewa tau. Syok tau kalau korang boleh design t-shirt lepas tu korang pakai pergi mana-mana mesti nampak rare. Kalau family korang tak setuju, korang boleh juga tempah satu unit pun boleh. Nak buat sama dengan pasangan korang pun tak pe. Paling penting korang kena tahu, di Printcious Gift ni tiada minimum order tau.


Selain nak pakai raya, personalized gift ni korang boleh buat surprise gift untuk someone yang special dalam hidup korang. Korang buat t-shirt letak gambar korang dengan si dia ke, confirm si dia suka dan rasa happy dapat hadiah tu dari korang. Bagi la hadiah sempena birthday ke, anniversary ke, pasti hati dia makin sayang pada korang. Bukan saja t-shirt jer, mug, cap, button badge, keychain, lanyard, apron, phone casing dan macam-macam lagi barang yang korang boleh pilih di Printcious ni. Semuanya korang boleh buat design sendiri, harga pula mampu milik. Lagi satu Printcious ni selalu bagi diskaun, langgan je newsletter dorang nanti kalau ada promotion dorang bagi kod diskaun special untuk korang. Paling best untuk birthday korang nanti, Printcious bagi diskaun sampai 50% tau. Best tau!!!


 

HOW TO PERSONALIZED YOUR GIFT


Mesti korang nak tahu macam cara nak personalized hadiah korang tu kan? Sekarang Zumal nak tunjuk step by step macam mana korang nak designkan t-shirt sendiri. Mula-mula sekali korang klik SINI dan korang akan lihat laman seperti di bawah ni…

 




Sekarang korang klik jenis t-shirt yang korang, misalnya yang merah tu korang boleh pilih pelbagai warna tanpa sebarang design. Pada gambar tengah tu, adalah graphic tee. Korang boleh klik untuk pelbagai pilihan graphic yang menarik. Manakala yang kanan sekali adalah graphic tee untuk kanak-kanak. Klik jer akan keluar pelbagai design menarik.


Contohnya kalau korang nak pilih yang pertama tu. Korang klik jer pada gambar t-shirt merah tu dan akan keluar macam kat bawah ni.

 

Bila dah keluar window macam kat atas. Korang boleh pilih warna t-shirt kegemaran anda dan saiz t-shirt korang, jangan lupa klik juga berapa kuantiti t-shirt yang korang nak yer. Zumal pilih yang merah tu. Confirm jelas di pandangan orang yer. Bila korang nak start design tu korang klik pada button ‘Start Designing’




Setelah keluarnya window macam kat atas tu, korang boleh mulakan design t-shirt kegemaran korang tu. Jika korang nak masukkan perkataan, korang kena klik Add Text dan kalau nak masukkan gambar pula korang klik sahaja pada Image di menu bar tu. Bila dah siap korang design tu, klik pada button Done di bawah gambar baju tu.

Tengok ni, contoh t-shirt yang Zumal dah siap design di bawah. 




Setelah klik Done tadi, window macam di atas akan menjelma. Kalau korang dah confirm dengan design korang tu, klik jer Add to cart. 






Selepas korang klik Add to cart, nanti akan keluar pula window Cart seperti di atas ni. Kalau korang dah confirm nak order klik pada Checkout tu. Kalau korang nak order barang lain lagi klik pada Continue Shopping tu. Senang jer kan??? Apa tunggu lagi, order sekarang yer.



If you are looking for corporate t-shirt printing,colour mug or button badges,don’t forget to contact them. Or if you have any upcoming birthday party and would like to impress your guest, event photo booth is your best entertainment.

Printcious is also available in SingaporeAustraliaHong KongCanadaPhilippines & Taiwan

#printciousgifts

You May Also Like

32 insan berbicara

  1. skrg dah makin mudah nk cari hadiah

    ReplyDelete
    Replies
    1. Betul tu Anies, segalanya di hujung jari...

      Delete
  2. Menarik ni.. klu raya buat majlis mcm open house bagus juga tempah personalized gift mcm ni kan.

    ReplyDelete
  3. Bestnya.. Boleh pakai baju design sendiri...

    ReplyDelete
  4. senang bila ada laman web yang boleh sediakan perkhidmatan mcm ni, boleh kita reka sendiri hadiah yang kita nak, rupa and design yang kita suka.

    Aerill Hassan

    ReplyDelete
  5. bagus betul tak de minimum order. bukan senang nk jumpa servic mcm ni.

    ReplyDelete
  6. saya tak dapat bayangkan satu saf solat Sunat Raya semua guna T shirt yang ada printing seperti zumal cakap nie..

    ini betul -betul gempak

    ReplyDelete
    Replies
    1. Hahaha rasanya pergi solat kena pakai baju melayu, jubah atau kurta

      Delete
  7. makin popular printcious ni, senang customer nak cari hadiah tak perlu runsing macam dulu

    ReplyDelete
    Replies
    1. Betul tu, Zumal pun dah kali ketiga rasanya tempah dari printcious

      Delete
  8. Memang menarik produk di Printcious ni, semua jenis rare

    ReplyDelete
  9. wahh cantik
    Zumal sila hadiahkan Hans hadiah sebab besday nak dekat dah nih
    hahaha

    ReplyDelete
    Replies
    1. Eh ye ke Hans, bila birthday tu? Happy birthday k

      Delete
  10. Pakai baju Melayu lagi nampak smart dah hensem :)

    ReplyDelete
  11. wahh... menarik ni.

    ----
    Korang ada akaun Instagram dan nak menang hadiah perfume?
    Jom join giveaway kami di Instagram.
    Syarat simple je. Follow kam, like gambar giveaway & tag 3 orang rakan.

    ReplyDelete
  12. Ahaa kan. Sesekali buat kelainan ok juga

    ReplyDelete
  13. Printcious ni Malaysia-based ke?
    Macam menarik o.o

    Lost In Thoughts

    ReplyDelete
    Replies
    1. Yer Wanie, pejabat dorang kat Klang

      Delete
  14. Wah bestnya..tak sabar nak design hadiah jugak ni..

    ReplyDelete
  15. Wah banyaknya idea lepasni nak bagi hadiah

    ReplyDelete
  16. ramai jugak review ni.
    ada contest ke ye?
    aida lom pernah oder dgn printcious.
    sebab takde time :) hi hi hi

    ReplyDelete
    Replies
    1. Bukan contest tapi printcious ni ada buddy program yang dibuat untuk blogger

      Delete