EPISOD PENGENALAN ADIPERKASA

by - 2:36:00 pm


Assalamualaikum dan salam sehati sejiwa semua. Pukul 10.00 malam semalam Malaysia telah sekali lagi mencatatkan sejarah. Sejarah apa??? Kalau korang ikuti blog zumal, pasti korang pernah baca tentang bakal lahirnya sebuah karya tokusatsu yang sepenuhnya dihasilkan oleh anak tempatan. Apa tokusatsu??? Tokusatsu ni dalam bahasa Jepun kalau nak describe dalam bahasa Melayu tu kiranya hero bertopeng la macam kamen rider, power ranger, maskman, flashman, gaban dan lain-lain. Zumal dari kecik lagi memang tak boleh move on dengan minat ni. Pernah bercita-cita jadi superhero macam tu tau.


Semalam superhero baru di Malaysia iaitu ADIPERKASA telah ditayangkan di YouTube. Episodnya baru pengenalan, tak sabar nak tengok episod seterusnya. Walaupun tak setanding tokusatsu Jepun yang glamour tu tapi zumal tetap berbangga dengan wira baru Malaysia ini.


Sebelum korang tengok episod pertama tu, korang kena baca sinopsisnya dulu untuk korang lebih faham tentang kisah adiwira Malaysia ni. Korang boleh baca di SINI.


Jom ikuti episod pengenalan Adiperkasa, zumal harap korang tak download dan siar semula sebab pihak penerbitan sedang mengumpul viewer untuk episod ini agar Adiperkasa diterima untuk tayangan di TV. Jom kita support karya anak tempatan...


You May Also Like

14 insan berbicara

  1. wah menarik...

    Jemput untuk sertai giveaway terbaru
    http://aerillhassan.blogspot.com/2018/05/giveaway-ramadhanraya-2018-by-aerillhassan.html
    Terima kasih.

    ReplyDelete
  2. Menarik ni.. moga jadi ikon yg membanggakan Malaysia. Salam Ramadan Al-Mubarak, Zumal :)

    ReplyDelete
    Replies
    1. Zumal pun harapkan begitu, semoga rakyat Malaysia terus menyokong usaha mereka. Salam Ramadhan Al Mubarak juga...

      Delete
  3. CERITA ADIWIRA NEGARA TENTU MMBNGGAKAN NEGARA

    ReplyDelete
    Replies
    1. Ya akak, semoga karya mereka mendapat sokongan...

      Delete
  4. best pulak tgknya, mmg mcm masked rider, tapi di malaysiakan dgn keris & lambng harimau..
    2 thumbs up!
    bes ni klau pihak tv amik crita ni..

    ReplyDelete
  5. Replies
    1. Insha Allah dengan sokongan kita akan memberi inspirasi untuk mereka menghasilkan karya lebih hebat...

      Delete
  6. hrp boleh pergi lbh jauh dan menembusi hollywood

    ReplyDelete
  7. wah.
    bagus ni.
    izzat mesti suka.

    ReplyDelete