SERAM

by - 10:48:00 pm



Assalamualaikum dan salam sehati sejiwa semua. Seram tak? Seram tak tengok gambar zumal tu. Hehe maaflah kalau ianya menyeramkan.


Sebenarnya ada yang lebih seram zumal rasa sejak akhir-akhir ini. Seram disebabkan perangai kengkawan zumal. Zumal ni kawan dalam pelbagai peringkat umur, ada yang muda, ada yang sebaya dan ada yang lebih senior.


Baik yang muda, sebaya dan senior tu ada kelaku yang zumal seram. Iaitu suka recommendkan zumal kat kawan-kawan depa. Tau la zumal still bujang yang tak tau sampai bila. Kebanyakkan depa tu memang tau la zumal ni tak ada insan-insan special tu. Depa ni stalker berwawasan la kiranya memang tau orang yang pernah zumal kawan dulu dah ada orang lain cecepat je depa masuk tanya. Adoi...


Tak dinafikan mungkin dengan cara tu timbul jodoh. Tapi entah la sejak pernah putus cinta entah berapa kali, putus harapan pun banyak, putus tunang pun pernah segalanya buat zumal seram. 


Lebih seram yang direcommend tu buat kita macam dah kenal lama. Ayat-ayat pun jadi seram. Pastu segalanya dalam social media yang personally zumal tak kenal pun. Kalau dah lama kenal walaupun kat social media tak kisah la tapi kalau satu jam kenal dah lain macam. Seram kot. Nak tolak atau terima pun zumal takut tau. 

You May Also Like

12 insan berbicara

  1. jodoh akan tiba tepat pada masanya. bersabarlah :) anggap la yang kenalkan jumal dengan kawan2nya itu adalah salah satu cara untuk jumal cepat dapat jodoh. hehe. azah doakan jumal cepat kawin. amin ya rabb

    ReplyDelete
  2. Haha... Seram jugak fiza baca part kenal2kan tu. Tapi, Fiza doakan Zumal cepat dapat jodoh. Aamiin..

    ReplyDelete
    Replies
    1. Amiin... Hmmm memang seram dorang tu.

      Delete
  3. Adoi, seram juga rasanya tapi takpe kawan je lah..

    ReplyDelete
  4. Hahaha. Memang seram bunyinya Zumal yang sejam kenal tu then buat2 dah lama kenal? erkk.. tp maybe jugaklah kowt dia dah biasa baca blog Zumal kowt n rasa dekat je dengan Zumal. errk.. camtu kowt

    ReplyDelete
    Replies
    1. Tapi dia bukan blogger. Takpe la. Hahahaha...

      Delete
  5. ha ha ha ha kelakar la Zumal ni.
    tak reti plak nak komen entri ni :) ha ha ha ha...
    go with the flow jer la Zumal.
    jodoh ni kekadang dtg di time yg tak di sangka hi hi hi

    ReplyDelete
  6. hahahaha sampai macam tu ye, sama lah kita kalau dah putus tu memang dah malas nak cari lain sebab dah banyak kali sakit

    ReplyDelete
    Replies
    1. Itulah Farhanna... Sakit lama pun terasa lagi...

      Delete