LEBIH MUDAH

by - 3:41:00 pm

Assalamualaikum dan salam sehati sejiwa buat semua. Sejak dapat memiliki laptop ni kerja berblog zumal agak lebih mudah. Dulu zumal berblog dengan phone je. Ditakdirkan phone pun dah rosak jadi untuk meneruskan kerjaya sebagai blogger picisan ni terpaksa la beli phone baru atau laptop.


Alhamdulillah ada rezeki lebih zumal dapat beli kedua-duanya. Phone untuk tangkap gambar, laptop untuk taip entri. Dah lama nak tukar template, letak header, widget macam blogger lain. Kalau pakai phone dulu tak terdaya nak buat semua tu. Kerana phone zumal tak dapat edit kod-kod html tu.


Hari ini zumal dapat juga tukar template dan header blog. Alhamdulillah mudah sikit nak buat kerja-kerja mengedit ni. Tadi zumal edit header guna software PhotoScape. Boleh la buat cara orang tak reti. Hmmm maka tertunai la dapat header baru.


Inilah hasil yang tak berapa kreatif dari zumal. Berjaya cantumkan beberapa gambar yang ada kenangan indah kat situ. Sayangnya banyak lagi nak masukkan tapi gambar dah tak ada. Moga semangat untuk berblog secara aktif tu datang kembali. Amiiiiiiin...

You May Also Like

16 insan berbicara

  1. Try laa Photo Pos Pro 3, saya suka pakai software ni..senang nak pakai

    ReplyDelete
  2. tulah, phone dengan laptop memang pentingkan? sha pun nak kena beli laptop satu ni ha

    ReplyDelete
  3. Wah..tahniah Zumal ada laptop baru. Saya pakai laptop lama jer ni. Tapi bersyukur sebab ada laptop lama ni untuk berblog. Goodluck ye Zumal :)

    ReplyDelete
    Replies
    1. Maybe laptop zumal lagi lama usianya sebab zumal beli yang recond

      Delete
  4. patutla blog nampak cantik..

    semoga terus sukses bro.

    saya pernah guna handphone update blog..

    memang 'azab' juga rasanya

    ReplyDelete
  5. Alhamdulillah rezki Allah bagi. Semoga abg Zumal terus meroketttt..hahaah

    ReplyDelete
  6. oohh..patutlah blog sudah bertukar wajah :)

    ReplyDelete
    Replies
    1. Alhamdulillah la Eyma, setelah sekian lama tak tukar baju dia...

      Delete
  7. TAHNIAH ZUMAL CANTIK HEADER BARU

    ReplyDelete
  8. yup , mmg susah kalau kita nak update blog guna phone. ape2 pon kedua2 gadjet ni perlu.. ^^

    ReplyDelete