JARAK ANTARA KITA

By Dunia Zumal - 8:00:00 am


Assalamualaikum dan salam sehati sejiwa semua. Kalau dulu zumal pernah ceritakan di blog ini yang ayah zumal mahukan zumal mengambil alih perniagaan mereka di Pulau Indah, Klang. Setelah itu mereka akan berhijrah pulang ke kampung zumal di Muar, Johor.


Zumal sendiri tak dapat terima tawaran tu bukan kerana takut untuk berniaga di sana tapi ianya lebih kepada masalah dalaman keluarga. Zumal risau kalau zumal ambil alih nanti adik-adik salah anggap jadi ayah tetap dengan keputusannya untuk berhijrah jadi mereka nak jual bisnes tu kepada yang berminat.


Oleh yang demikian jarak zumal dan famili semakin jauh. Ayah dan mama ke selatan tanah air manakala anaknya ni ada paling utara. Maybe lepas ni kena sediakan bajet yang lebih untuk balik kampung. Dulu balik kampung just kat Selangor, next time kena balik Johor.


Zumal tahu ayah pun berat nak buat keputusan itu. Tapi zumal doakan perniagaan baru ayah dan mama di Muar akan berjaya. Insha Allah...

  • Share:

You Might Also Like

12 insan berbicara

  1. Semoga urusan Zumal dan Famili dipermudahkan. Aamiin...

    ReplyDelete
  2. semoga segala uusan di permudahkan Ilahi.
    kadang kala apa yg nampak baik di mata kita belum tentu baik pada Ilahi. Semoga Allah beri segala kemudahan atas setiap kesulitan

    ReplyDelete
  3. Semoga semuanya berjalan dengan lancar

    ReplyDelete
  4. Semoga dipermudahkan segala urusan. Amin

    ReplyDelete
  5. Semoga dipermudahkan segala-galanya ye. Tapi memang sedih la nak lepaskan pada orang lain tu

    ReplyDelete
    Replies
    1. Aah lagi sedih sebab kampung zumal dah makin jauh...

      Delete
  6. jauh tu utara - selatan.
    takpe la zumal. hidup ni perlukan masa.
    masa utk berfikir, meneroka... then, along the lines, pasti ada sesuatu yg bermanfaat utk 2 pihak.

    ReplyDelete

loading...