CARI APA TU?

by - 8:00:00 am

Assalamualaikum dan salam sehati sejiwa semua. Sejak tak aktif kerana kerja dan kerana tak sihat, pageview blog jatuh menjunam tau. Bayangkan dari 1000 sehari jadi 100 lebih hingga 200 je sehari. 

Kalau ada entri pun zumal tak share jadi tak la banyak dapat pageview. Tapi masa zumal tak dapat tidur beberapa hari lalu tertengok la pageview blog. Masa tu jam 2.30 pagi. Tergamam tengok pageview hampir 5k pada hari tersebut. Fuh gumbira hati bukan kepalang dik. 

Hari tu pun zumal tak ada share entri pun. Dari mana pageview tu datang pun tak dapat cari. Tapi ada la tengok pasal entri travel dan entri bunian mengalami sedikit peningkatan view. Walaubagaimana pun zumal terharu sangat. Hehe. Bersemangat untuk berblog kembali.

Kepada rakan-rakan blogger teruskan menulis yer. Kerana suatu masa ianya bermanfaat buat korang...

You May Also Like

14 insan berbicara

  1. Betul kata Zumal... Yang penting kita kena tulis dengan ikhlas... In Shaa Allah, yang lain tu akan datang nantinya...

    ReplyDelete
  2. wow..tahniah..entry apa tu zumal:)

    ReplyDelete
    Replies
    1. Terima kasih Cik Nor, entry lama mengenai lirik lagu dan entry travel jer

      Delete
  3. rezeki terpijak trafik tu bro.

    alhamdulillah.

    saya walaupun seperti tiada income dari blog...kekkuatan saya untuk menulis tidak pernah goyah.

    macam kerja sukarelawan.

    mereka tiada gaji tetapi komitmen mereka seolah-olah dibayar gaji yang lumayan.

    ReplyDelete
  4. Sesekali berlaku macam ni.
    Adalah entry yang diterjah tu

    ReplyDelete
  5. dahsyatnya pageviews, sehari je cecah nk dekat 5k. terkejut tengok entry sehari sebelum tu masih 200 je

    tahniah!

    ReplyDelete
    Replies
    1. Kadang-kadang jer, bulan lepas boleh maintain 700-1000 sehari sebab rajin, sekarang dah malas sharing jadi merudum pv zumal

      Delete
  6. Kadang macam tu juga..dah macam malas menulis sekali tengok entri blog tetiba melonjak,macam bersemangat balik nak menulis..hehe..

    ReplyDelete
    Replies
    1. Betul tu, bila pv naik baru bersemangat nak menulis

      Delete
  7. In Shaa Allah zumal..tapi memang ada betulnya juga mungkin sekarang tiada apa-apa lepas ini mungkin kan

    ReplyDelete
  8. tu petanda agar kite trs bersemangat nk menulis ;-)

    ReplyDelete