BUAT NOVEL

by - 8:12:00 am

Assalamualaikum dan salam sehati sejiwa semua. Kerap pulak zumal update entri yer. Ye la zumal tak lupa untuk melengkapkan azam tahun 2018 untuk hidupkan duniazumal.com ni.

Masa korang baca ni maybe zumal dah ok kot. Harap macam tu la. Sebab entri ni ditulis masa tak dapat tidur beberapa hari lepas. Mengantuk tu mengantuk juga. Tapi bila dah lemas, tetiba je terjaga. Tapi entah-entah hari ni Zumal dah tak ada kan. Hanya Allah yang tahu.

Buat novel??? Memang pernah dedulu nak menulis novel. Karang dalam laptop, sampai la laptop tu pun Zumal dah jual tapi novel tak juga siap. Kawan Zumal kata kisah hang ni boleh buat novel. Hmmm. Mesti kena kecam kalau novel tu dijual nanti. Hehe.

Tak perlu nak buat novel pun. Boleh je baca kisah hidup pak cik bawang ni kat blog duniazumal.com kan. Boleh baca sejak tahun 2012. Kisah hidup suka duka seorang blogger picisan bernama Zumal. Tak gitu???

Kalau buat novel tak ada orang beli nanti macam buat filem badang tu, ada juga la yang tengok tapi tak mencapai target dan tak untung. Macam tu la kalau novel zumal confirm orang tak beli sebab ai bukan retis. Hehe...

Insha Allah kalau masih ada nyawa Zumal akan terus berkarya di blog ni. Terima kasih buat semua yang sudi baca selalu di blog Zumal. Terima kasih juga yang tanya khabar bila tengok blog tak berupdate. Terima kasih tau. Zumal sayang korang...

You May Also Like

12 insan berbicara

  1. Apa salahnya kalau Zumal nak buat novel. Belum cuba belum tahu tau... Mana tahu ada rezeki Zumal. Rezeki ayam nampak di kaki, rezeki manusia takde siapa yang tahu.

    ReplyDelete
  2. Tiada salahnya kalau nak buat novel tu. Janji promosi kena gempak la heheh

    ReplyDelete
    Replies
    1. Boleh je.. cuba dulu kita tak tahu kalau tak cuba kan 😄

      Delete
    2. Yer la kan. Nanti nak cuba...

      Delete
  3. mulakan dgn cerpen zumal... hntr kt surat khabar pastu compile kn boleh dah dpt 1 novel...

    ReplyDelete
  4. Cubalah tulis..Saya doakan yang terbaik buat Zumal..

    ReplyDelete
    Replies
    1. Terima kasih Eyma. Insha Allah zumal cuba...

      Delete
  5. saya ni suka novel tapi tak mampu nak tulis novel, tu yang mengasah bakat penulis kat blog je hahaha

    ReplyDelete