APA ANDA RASA?

by - 12:34:00 am

Assalamualaikum dan salam sehati sejiwa semua. Dah tidur ke belum? Zumal belum tidur kerana ada sedikit gangguan di luar selang 10 minit. Gangguan daripada bunyi-bunyian yang kurang menyenangkan.


Kalau situasi ini berlaku pada korang semasa korang dah ready nak tidur, apa yang korang rasa?

1) Bunyi mercun yang sangat kuat
2) Bunyi orang bertukang
3) Bunyi orang menjerit, bergaduh
4) Bunyi motor yang sengaja dikuatkan bila lalu depan rumah kita

Kemungkinan kalau situasi di atas berlaku siang hari boleh diterima akal dan kebanyakkan orang tidak tidur masa tersebut tapi kalau bunyian ini berlaku lepas pukul 12.00 am apa yang korang rasa? Gembira ke???


Mungkin perlu jadi Sudin macam dalam cerita Seniman Bujang Lapok tu



Walaupun korang tak dapat tidur tak kan korang pilih nak bersiar dengan motor di lorong-lorong kawasan perumahan dengan sengaja minyak di rem untuk keluarkan bunyi yang kuat. Kalau ye pun 1 pusingan kawasan perumahan pun jadilah. Ini sampai lebih 3 pusingan macam kau buat litar lumba jer, ade yang suka ker???

You May Also Like

6 insan berbicara

  1. woo tukar template ke..hhaha pi je jerit kat luo..orang nak tdo ni diam sket oii takpon pkai je earfon dgr lagu

    ReplyDelete
  2. menganggu org nk tido oi malam2 gitu

    ReplyDelete
    Replies
    1. Itulah kalau dorang tak nak tido pun jangan la ganggu orang

      Delete
  3. Adoiii time-time camni la dia rest tu. Buat la siang-siang kan tak menganggu orang

    ReplyDelete
    Replies
    1. Itula ciktie, zumal dah la tak sihat

      Delete