PEDIH, PERIT, KAKU

by - 8:16:00 pm


Assalamualaikum dan salam sehati sejiwa semua. Ayat biasa dan macam selalu mukadimah entri.

Hari ni hari ketiga Zumal berubah lokasi tugas di Hospital Tuanku Fauziah, Kangar kerana pak cik yang Zumal jaga tu dimasukkan ke wad.

Ketika entri ini sedang ditulis, Zumal tengah kaku sorang-sorang dalam kereta di parking hospital paling belakang. Ada kereta zumal dan sebuah teksi je kat parking ni.

Selesai tugas tadi rasa sakit sangat. Pedih perut macam nak putus pinggang pun ada. Lepas sampai kat kereta kaki pula sakit macam biasa. Dah kaku tak tau nak buat apa. Malas la minta tolong, lagi satu malu kalau kena tahan kat wad. Dah berpeluh tahan sakit dan pedih yang amat sangat ni dapat taip entri ni.

Maybe kalau tak mampu drive balik tido dalam kereta ja. Ya Allah tolonglah aku... Tak terdaya lagi...

You May Also Like

41 insan berbicara

  1. Allah..sukarnya nak mencari rezeki..sabar ya..moga cepat sembuh

    ReplyDelete
    Replies
    1. Alhamdulillah sampai juga rumah. Terima kasih Tarmizi...

      Delete
  2. setiap kesukaran mesti ada kesenangan kelak... semoga zumal cpt sembuh, insyaaAllah...

    ReplyDelete
  3. Bersabar ye Zumal. Allah tak kan uji hambaNYA diluar kemampuan. Setiap kepayahan pasti ada sinar.

    ReplyDelete
  4. kesiannya bro Zumal.

    ujian dan dugaan perlu dihadapi dengan hati yang kuat Zumal

    ReplyDelete
  5. Replies
    1. Zumal memang ada gastrik, tapi pagi tu dah makan jadi skip la makan tengah hari, cuma makan kuih ja

      Delete
  6. seram plak tgk tempat parking ni..kalau JM ..dlm keadaan sakit mcm tu mmg x dulik dah nk taip entri..heee

    ReplyDelete
    Replies
    1. Aah seram xde lampu, jauh lak dari blok hospital. Nak jalan tak boleh, drive pun tak boleh, relaks je la dalam keta

      Delete
  7. Kenapa tu zumal?? Kena gastrik ke

    ReplyDelete
  8. semoga Zumal sihat tapi kena buat check up tu kenapa boleh jadi sakit mcm tu..buatnya waktu driving sakit..payah nanti..

    ReplyDelete
  9. seram bila tengok parking tu. huhu

    ReplyDelete
    Replies
    1. Aah seram gak, belakang bilik mayat lak tu...

      Delete
  10. Replies
    1. Entah la, ni tengah tunggu result dekat kecemasan

      Delete
  11. semoga cepat sembuh bro..makan minum kena jaga lelok tu

    ReplyDelete
  12. rehat dulu... bla dah ok baru smbg drive... bahaya kalu drive dlm keadaan x selesa...amik shj contoh nk buang air...betapa terseksanya selagi hajat x dilps kn...nk memandu pn x fokus

    ReplyDelete
    Replies
    1. Betul juga tu Anies tapi duduk dalam kereta pun tak selesa sebab tu menggagahkan diri untuk balik

      Delete
  13. https://aniesandyou.blogspot.my/2018/04/terima-kasih-penghargaan-untuk-suku.html

    ReplyDelete
  14. bertabahlah zumal...in sha Allah, kak zi doakan semua usaha zumal dipermudahkan...

    ReplyDelete
  15. moga cpt sembuh zumal jaga kshtn diri

    ReplyDelete
  16. Semoga cepat-cepat sembuh... hehe

    ReplyDelete
  17. bru tau ape jd kat zumal...ni mgkin lama sgt berdiri ni..atau ade gaut?just be careful..moga cepat sembuh

    ReplyDelete
    Replies
    1. Alhamdulillah doc cakap tanda gout. Terima kasih AD...

      Delete
    2. Eh tertinggal perkataan #bukan tanda gout

      Delete