JANA INCOME 4 ANGKA DENGAN BLOG

by - 8:00:00 am

Assalamualaikum dan salam sehati sejiwa semua. Sekarang ni sukar nak menulis sebab letih dengan kerja part time. Zumal rasa macam nak kembali jadi full time blogger tanpa kerja lain. Boleh ke???

Sebenarnya jadi blogger ni sesuatu yang indah. Sebabnya jika kita dapat bina jenama kita maksud zumal nama blog kita, kita mampu hidup senang hanya dengan menulis blog. 

Tak percaya? Empat angka bukan suatu jumlah yang banyak di zaman cukai segala mak nenek ni. RM1k tu hanya dihujung jari pun boleh habis sesaat jer. 

Macam mana nak jana income 4 angka dengan berblog??? Mudah je u all. Korang sesambil menulis entri dari hati ke hati tu cuba la terima job review juga. Misalnya 1 review korang caj RM200, buat 5 review sebulan korang dah dapat RM 1000. Empat angka juga tu. Bayangkan la kalau korang dapat job lebih dari 5 sebulan. Kan untung...

Kalau korang dapat job review jangan la peram je entri tu kat blog. Share juga dekat media sosial korang. Bagi la situasi win win ok. Berbaloi la company bagi job tu kat korang. Untung-untung next time dorang bagi lagi job review kat korang. 

Oleh itu jom la kita jaga blog kita dan jaga ukhwah antara blogger lain juga... Wassalam...

You May Also Like

32 insan berbicara

  1. Seronok klau pandai jana income melalui blog ni.

    ReplyDelete
  2. best jugak.
    camne ekk nak dpt job review gitu, Zumal?
    aida ni ada dulu dpt jemputan event. join satu grup ni.
    tapi sedih, 1-2 awal tu dpt event di KL. x dpt join.
    then, now da x dpt jemputan dah... kat melaka ni event takde pun...

    ReplyDelete
    Replies
    1. Aida boleh tengok job kat group fb. Insha Allah ada

      Delete
  3. ada jugak dapat tapi jarang2 hahaha

    ReplyDelete
  4. in sha allah... moga ada rezeki untuk kita

    ReplyDelete
  5. in shaa Allah , dalam usaha nak cari income melalui blog :)

    ReplyDelete
  6. Hehe.. moga terus sukses ye zumal. Ada masa-masa blur juga hikhik

    ReplyDelete
    Replies
    1. Insha Allah, moga ciktie juga terus sukses. Amiin...

      Delete
  7. Seronoknya jika berjaya capai 4 angka :)

    ReplyDelete
  8. bestnya kalau dapat capai 4 angka, tapi ateng partime je

    ReplyDelete
    Replies
    1. Zumal kekadang confuse juga yang mana part time yang mana full time.

      Delete
  9. antara kelebihan kalau jadi blogger sepenuh masa ialah masa itu kita punya..!!

    ReplyDelete
    Replies
    1. Betul tu bro, bila masa kita punya kena manfaat betul2 jangan sampai terbuang

      Delete
  10. Tapi kebanyakan job review tu diberi pada yang socmed famous kan? Huhu..sedeh..kami tak femes

    ReplyDelete
    Replies
    1. Auni pun femes juga. Pelbagaikan entri yang boleh tarik pembaca dan pengiklan

      Delete
  11. Nice sharing!!! ^_^ Inshaallah soon Hana pun nak jugak merasa hasil titik peluh berblogging ni hehe *even tak ada lah tahap keluar peluh sangat pun nak menaip ni hehe :D

    ReplyDelete
    Replies
    1. Peluh juga bile nak berfikir nak buat entri ikut kemahuan pelanggan tu Hana

      Delete
  12. Memang boleh jana 4 angka dgn blogging ...job review, adsense, affiliate cukup smpai 4 angka.. Terus berkarya zumal.

    ReplyDelete
    Replies
    1. Betul tu Lokman, ada jalannya cuma ikut kita mahu atau tidak

      Delete
  13. kalau ada usaha, bkn takat 4 angka... 5 angka pun boleh... blogger2 luar negara dah buktikan... kt sini pn sm...

    ReplyDelete
    Replies
    1. Betul tu Anies, kena usaha berapa angka pun boleh dapat

      Delete
  14. x pandai nak meREVIEW..pastu blog lak suam suma kuku..so Zumal boleh la try..kalau rajin mesti dpt byk kan

    ReplyDelete