SUZY HONEY HERBS : DARI ALAM UNTUK SEMUA

By Dunia Zumal - 8:00:00 am

SUZY HONEY HERBS : DARI ALAM UNTUK SEMUA

Suzy Honey Herbs

Assalamualaikum dan salam sehati sejiwa buat semua. Tahukah anda bahawa herba-herba yang terdapat di Malaysia tersangatlah hebat. Sejak zaman Kesultanan Melaka lagi pedagang-pedagang dari luar singgah ke tanah air kita untuk mendapatkan sumber herba yang berguna untuk masakan mahupun kesihatan. Dan oleh kerana itu Tanah Melayu pernah dianggap segitiga emas dan juga syurga oleh pedangang asing. Hari ini tujuan Zumal menulis adalah untuk memperkenalkan sesuatu kepada anda yang berasaskan herba Malaysia yang tidak asing lagi bagi kita. Mungkin kita tidak tahu manfaatnya selama ini.

Sabun Kunyit


Produk pertama yang ingin Zumal perkenalkan adalah Sabun Kunyit. Produk ini adalah produk homemade dan ianya adalah produk keluaran syarikat Muslim iaitu SuzyHoney Herbs. Sabun Kunyit ini dirumuskan khas untuk mencerahkan kulit dan badan kita serta dapat menegangkan kulit. Selain itu sabun kunyit ini bertindak sebagai antiseptik iaitu dapat membunuh kuman. Penggunaan sabun ini secara berterusan akan melembut, melicin serta melembapkan kulit.

Kandungan Sabun Kunyit Homemade SuzyHoney Herbs

- Vegetable glycerine organic (Lemak tumbuhan)
- Serbuk kunyit – bahan utama yang bertindak sebagai agent pencerah kulit serta sebagai antiseptik untuk melembut dan melembapkan kulit.
- Vitamin E dan Jojoba Oil – berfungsi untuk melembut dan menjaga kelembapan kulit.

Faedah Sabun Kunyit Homemade SuzyHoney Herbs

- Boleh digunakan untuk kulit muka dan badan.
- Amat sesuai bagi mereka yang bermasalah jeragat
- Ianya secara perlahan boleh menghilangkan masalah rona kulit wajah yang tidak sekata.
- Disaran digunakan bersama selepas menggunakan Masker Melor 
- Sabun ini tiada campuran bahan kimia dan ianya tidak mengeringkan kulit.

Review Zumal

Alhamdulillah sejak menggunakan sabun kunyit keluaran SuzyHoney Herbs ini masalah gatal-gatal yang Zumal hadapi sebelum ini telah pun hilang. Memang tidak dinafikan lagi fungsi serbuk kunyit didalam produk ini untuk membunuh kuman. Kulit muka juga semakin lembut dan hilang masalah kulit berminyak dan kulit muka tidak kering atau mengelupas walaupun cuaca panas semasa melakukan aktiviti luar. Harga sabun kunyit ini hanya RM18.00 sahaja.

Sabun Kopi Scrub


Produk kedua yang ingin Zumal perkenalkan adalah Sabun Kopi Scrub. Sabun Kopi Scrub ini diformulasikan bersama Kopi Tenom yang sememang rasanya sudah tidak asing lagi bagi pencinta kopi di Malaysia terutama penduduk Tenom Sabah yang sejarah penanaman kopi di Tenom bermula sejak tahun 1926 lagi. Daerah Tenom dikatakan tempat pertama di Sabah mengusahakan tanaman kopi yang pada awalnya dari jenis Robusta dan pada tahun 1956 ianya digantikan dengan baka kopi Arabica sehingga kini.



Kandungan Sabun Kopi Scrub Homemade SuzyHoney Herbs

- Vegetable Glycerine Organic (Lemak tumbuhan)
- Kopi Tenom
- Chia Seeds
- Blue Poppy Seeds
- Grapefruit Essential Oil
- Avocado Oil
- Vitamin E

Faedah Sabun Kopi Scrub Homemade SuzyHoney Herbs

- Menghaluskan kulit
- Menghilangkan bau badan
- Menghilangkan selulit
- Menyegarkan tubuh dan menghilangkan penat
- Melarutkan lemak dan membentuk tubuh
- Meneutralkan kulit yang kering dan menjadikan kulit glowing
- Menghilangkan bekas jerawat, flek dan noda hitam pada kulit
- Mengangkat sel kulit mati dan memperbaiki jaringan kulit yang rosak

Review Zumal

Secara tidak sengajanya produk ini sangat Zumal minati kerana Zumal adalah peminat kopi sejak kecll lagi. Aroma kopi yang dihasilkan oleh sabun ini sangat menenangkan. Selain itu tekanan dan penat Zumal juga hilang apabila menggunakan sabun kopi scrub ini. Ianya juga sangat bagus kerana mengeluarkan daki-daki badan dan membuatkan Zumal berasa lebih bersih dan berkeyakinan. Di samping itu selepas mandi kita agar rasa lebih segar. Jika selepas mandi kita mahu berehat maka kita akan berasa selesa dan mendapat tidur yang lena. Zumal yang kekadang sukar nak tidur malam rasa sangat bersyukur menemui produk hebat yang dapat mengatasi masalah Zumal. Harganya pun mampu milik, cuma RM18.00 sahaja.

Suzy Honey Herbs

Itu sahaja perkongsian Zumal yang lahir dari hati dan pengalaman Zumal yang telah menggunakannya sendiri. SuzyHoney Herbs bukan sahaja mengeluarkan sabun ini bahkan ada pelbagai lagi rangkaiannya seperti syampu, set bersalin, masker, jamu dan lain-lain lagi. Sokonglah produk tempatan yang 100℅ asli tanpa kimia dan ianya adalah produk Muslim yang diyakini Halal. Sebelum Zumal terlupa SuzyHoney Herbs sedang mencari dropship dan agent untuk memasarkan produk hebat mereka. Anda boleh rujuk laman facebook dan instagram SuzyHoney Herbs seperti berikut:


  • Share:

You Might Also Like

15 insan berbicara

  1. banyaknya faedah Sabun Kopi Scrub Homemade SuzyHoney Herbs ni..kena try guna ni.

    ReplyDelete
    Replies
    1. Try tau. Hubungi melalui link kat atas

      Delete
  2. terbaik sabun ni..rugi xcuba..:)

    ReplyDelete
  3. Khasiat alam memang banyak manfaatnya utk manusia, Suzy Honey bijak menggunakan sumber alam herba utk menghasilkan produk yg baik utk di gunakan ..Alhamdulillah

    ReplyDelete
  4. pertama kali dgr..kopi pun leh buat sabun

    ReplyDelete
  5. wahh bt sabun dr kopi..
    peminat kopi mcm ayu mesti suke ni

    ReplyDelete
  6. Wahhh best la sabun ni. Murah pula tu

    ReplyDelete
    Replies
    1. Betul awak, produk dorang mampu milik

      Delete

loading...