LOK CHING DI PERSISIRAN PANTAI KUALA PERLIS

by - 8:00:00 am


Assalamualaikum dan salam sehati sejiwa semua. Semalam Zumal cerita ke Padang Waremart kan. Hari ni Zumal nak kongsi aktiviti Zumal dan Faizul pada malam di hari yang sama.


Kawan Zumal tu tengah diet sebenarnya tau tapi bab makan ni tak dapat ditolak sebab kalau kat KL lok ching ni orang buat steamboat je, kat Perlis je depa panggang katanya. Hmm kalau Zumal juai benda ni kat KL mesti masyuk kan. Hehe... Blogger picisan mana ada modai berniaga camtu.

Suatu masa dulu dalam tahun 2015 kami pernah mai dah tempat ni, makan lok ching juga. Faizul sampai teringat nak mai pulak. Dulu kami mai berdating sebelum maghrib cuma kali ni lepas Maghrib. Layan suasana gelap malam dan ditemani desiran ombak memukul pantai. Asyik betoi makan.


Sejak Zumal share pasai makan lok ching ni ramai juga salah faham ingat Zumal ni berniaga. Zumal cuma customer jer tak lebih dari itu. Jadi anda tak perlu PM tepi berapa harga borong atau boleh COD kat mana yer.




Fevret Zumal kalau beli lok ching selalu pilih yang ada pulut dalam tu dan lagi satu sosej yang ada cheese kat dalam. Kat sini boleh juga order somtam, dan jagung bakar tau.

Disebabkan tak nama gerai depa, kami cuma cam menara kabel elektrik jer. Hahaha. Tahun 2015 dulu kuah tak power sangat, sekarang ni kiranya power habis meter tau.

Jadi apa tunggu lagi, jom menjamu selera di Kuala Perlis.

You May Also Like

22 insan berbicara

  1. selalu jugak lepak seagate kuala perlis ni petang - petang makan lockhin jagung bakar

    ReplyDelete
  2. mmg murah dan sedap ..kena pulak tepi pantai angin laut sepoi2 bahasa ..;)

    ReplyDelete
  3. lockhin ni apa? maaflah tak pernah makan..tapi tengok gambar macam sedap..macam rojak =)

    ReplyDelete
    Replies
    1. Sosej pelbagai jenis Tarmizi, macam orang guna untuk steamboat tu

      Delete
  4. lama tak makan lokching...balik kelate baru best mkn..ori rase ikan..

    ReplyDelete
  5. own menarik entry nih. boleh la singgah bila sy out station ke sana nanti.

    ReplyDelete
  6. Semua negeri yang bersempadan thai mesti Ada menu ni.

    ReplyDelete
    Replies
    1. Aah lepas tu ramai yang berniaga benda yang sama tapi pengunjung tetap ramai...

      Delete
  7. lok ching ada pulut? lok ching bukan sate ikan ke..penah mkn yg itu jek

    ReplyDelete
  8. macam steamboat tengok lok ching ni

    ReplyDelete
  9. ntl tu zumal
    kt sini blm lg ade yang buat
    klu buat mesti rare

    ReplyDelete
    Replies
    1. Hehe ada peluang zumal berniaga kat sana...

      Delete
  10. Replies
    1. Benda-benda yang ada macam kat steamboat je Anies, cuma yang ini dorang panggang lepas tu makan bersama sos

      Delete