KITA TAK SAMA

by - 3:36:00 pm


Hai korang. Hmm entri ni bukan schedule la. Saja tertaip dan nak publish hari ni jugak. Sebenarnya kepala Zumal kusut sangat tau. Zumal fikir bab famili nun jauh di Westport tu. Westport Pulau Indah je. 

Apa yang Zumal fikir? Ayah dengan mama risukan Zumal dan Zumal pun risau juga dengan depa tu. Kalau Zumal mampu nak je suruh depa tinggal dengan Zumal ni, nak suruh depa berhenti berniaga tu. Zumal rasa kerana lifestyle depa tu yang buat depa tak sihat tapi apakan daya Zumal just anak yang tak mampu kata apa-apa.

Depa kat sana kekadang terkejar ke sana ke mari nak beli stok barang. Adoi. Lepas tu buka kedai sampai lewat malam. Anak dia kat Perlis ni maybe time tu dah terbongkang tidoq wei.

Mama selalu cerita kaki dia bengkak. Zumal tahu antara faktornya tapi apakan daya terpaksa diam ja takut mama terasa hati. Ye la buka kedai setiap hari tanpa cuti, lepas tu kurang duduk, maybe duduk pun keadaan yang tak selesa.

Maybe umur ayah dan mama hanya perlu rehat. Tidur yang cukup, makan ikut time. Sebenarnya itu yang Zumal nak sampaikan tapi berat tau. Berat sangat. Zumal hanya mampu doakan dari jauh. Ya Allah, kurniakanlah ayah dan mama kesihatan yang baik, murahkanlah rezeki mereka di sana. Amiin...

You May Also Like

13 insan berbicara

  1. Suruh depa cuti sekali seminggu. Jangan kerja 7 hari seminggu.

    ReplyDelete
  2. bagitahu jer suruh cuti 1-2 hari setiap minggu
    cakap elok2
    mesti diorang appreciate

    ReplyDelete
  3. moga mama ayah zumal sjhtra sesekali jln2 kmana saja rhtkn jiwa raga

    ReplyDelete
  4. Semoga semuanya dipermudahkan bagi Zumal. Amiin...

    ReplyDelete
  5. Apa kata ajak diorang datang berjalan ke Perlis sehari dua. Boleh juga diorang rest

    ReplyDelete
    Replies
    1. Hujung tahun lepas dorang datang gak seminggu tapi bila dah balik sana berniaga tak tahu nak rest

      Delete
  6. tak sangka famili zumal dekat je dgn ayu kt sini..
    tak sempat nak jmp zumal mase zumal dtg ke sini

    ReplyDelete
  7. sentiasa doa supaya mereka sihat

    ReplyDelete