KERANA UNIFI MOBILE

by - 8:00:00 am


Assalamualaikum dan salam sehati sejiwa buat semua. Pada 26 Januari lalu Faizul ceritakan pada Zumal tentang sim pack percuma unifi mobile. Bila dah cerita percuma tu Zumal ni pun excited nak ambil juga. Kaedah nak apply sim pack unifi mobile ni, hampa kena download aplikasi unifi@mobile di telefon hampa, dan isi la detail selengkapnya. Hampa boleh minta sehingga 5 sim pack unifi mobile ni tau. Nombor hampa boleh pilih sendiri dalam aplikasi tu.

Ok lagi satu untuk nak ambil sim pack unifi mobile ni hampa perlu pilih nak ambil sendiri dekat tmpoint berdekatan atau by pos. Kalau nak depa pos hampa kena la bayar urusan pos tu yer.

Zumal bukan nak cerita pasal cara nak mohon sim pack unifi mobile tu sebenarnya tapi biar la hampa yang tak tau dapat manfaat bersama kan. Sim pack tu ada 20 GB data, 10 SMS dan 10 minit call tersedia. Walaupun tak bayar 1 sen pun tapi hampa layak dapat benefit yang ditawarkan tu.Tapi yang menyedihkan dalam kisah sim pack unifi mobile percuma ini ialah phone Zumal tak support sim pack unifi. 

Pada Isnin 29 Januari lalu bertapa excited beratur nak ambil sim pack unifi mobile ni tau. Walaupun kaki tengah sakit Zumal sanggup berdiri. Lepas dapat ja sim pack unifi mobile tu Zumal teeus try dalam kereta. Hmmm boleh la guna tanpa sebarang masalah masa tu. Tapi bila sampai rumah, data masih ada H+ sebab dalam rumah unifi tak kuat masalah itu sekadar tanda H+ tanpa connection internet. Berjam-jam Zumal uruskan half sim pack tu termaauk la try 3 sim. 1 jam pertama boleh melayari internet bila sampai jam kedua internet dah terputus.

Sedih sangat-sangat tau. Lagi pun Zumal pakai nombor lama untuk 1 sim unifi. Rasa terkilan sangat jadi camtu. Pada 30 Januari Zumal pergi pula ke tmpoint untuk cerita masalah tu. Lama juga depa Nak kenal pasti masalah yang berlaku. Lepas sorang, sorang technician try check phone cikai Zumal ni. Akhirnya depa bagi tau phone Zumal tak support sim pack unifi mobile tu. Rasanya macam nak nangis pun ada tau. Tapi begitu la kesudahannya. Anda nak unifi mobile pastikan anda bukan pengguna phone ZTE A310 yang harga tak sampai 300 ni... Itu sahaja Zumal nak cerita untuk kali ni...

You May Also Like

18 insan berbicara

  1. salam.. aritu anak sedara beli ni jugak..cpt dapatnyer...maybe masa tu blm viral lg..hihii

    ReplyDelete
    Replies
    1. Waalaikumussalam, kat Perlis sampai habis stok minggu lepas. Kerana viral dorang tak jangka

      Delete
  2. WAH RUGI TU DH DPT XBOLEH DIGUNA PULA

    ReplyDelete
  3. beli phone baru lah zumal
    hehe

    ReplyDelete
  4. geram tau main game dyeeee haahhaha

    ReplyDelete
  5. Alahaiii rugi la tak dapat guna

    ReplyDelete
  6. adeh..dah dapat tak guna pak eh..byk plak tu dapat..ada estimate x sorang boleh dapat berapa sim kad

    ReplyDelete
  7. sim card tu ada expired date tak? kalau x..leh simpan bila dah ada hp yg boleh slot in..leh masukkan tak pun jual kat kwn2..sbb ada 5 tu kan

    ReplyDelete
    Replies
    1. Tiga bulan kalau tak guna ia akan terminated. Expired tu tak ada. Tinggal 1 je kat zumal yang lain bagi kat kawan2

      Delete
  8. tak pernah tau pon pasal sim ni...
    sayangnye tak support
    klau tak boleh gune

    ReplyDelete