JUAL BARANG ANTIK

by - 8:00:00 am

Made in China : Tahun 70an

Assalamualaikum dan salam sehati sejiwa semua. Jual barang antik? Hmmm sapa jual yer? Dah tentu la Zumal. Sebab apa yang Zumal share dalam blog mesti sat lagi ada yang PM harga berapa walaupun Zumal sekadar review.

Ok. Sejak kebelakangan ni Zumal tengah berusaha mengosongkan rumah dengan barang-barang yang Zumal dah tak guna. Maklum la duduk sorang pinggan mangkuk selori buat jadi sarang drakula ja. Zumal pun share la barang-barang tersebut dekat FB, wow macam pisang goreng cheese lakunya. Alhamdulillah.

Tapi sejak tu, Zumal dah seperti wanted dah. Depa mesti tanya ada barang apa lagi.Syukur la boleh jadi sumber pendapatan sampingan Zumal.

Made in USA tahun 70an

Sejak tu juga Zumal dapat kawan-kawan yang suka beli dan jual barangan antik/lama/terpakai ni. Hmmm rupanya memang depa ni cari dan beli lepas tu jual semula. Secara tak sedar Zumal sendiri terjebak macam depa dan sekarang dah jadi peniaga barang antik. Alhamdulillah rezeki datang dalam pelbagai cara.

#Zumal ni hanya berhasil jual barang macam ni jer dan barang mainan. Jadi jangan la suruh jual ubat memang tak laku berabad.

You May Also Like

14 insan berbicara

  1. peminat brg antik ni mmg sentiasa tggu dpn google nk cari brg2 rare...

    ReplyDelete
    Replies
    1. Aah kekadang tak tahu sesatu barang tu berharga...

      Delete
  2. Made in China : Tahun 70an ada lagi tak ?

    ReplyDelete
    Replies
    1. Rasa ada lagi dalam stor, nanti zumal update semula...

      Delete
  3. woaaah Zumal.. btol la kalo x guna baik buat something. tapi ni kalo tok CT mmg xkan punya dia nak let go brg2 lama.. brabok pi laaaa dalam almari tu hahahaha..

    ReplyDelete
  4. pinggan zaman dedolu memang skang jadik rebutan.
    kalau gi pasar karat, sure ada.
    adik ipar saya peminat brg antik.
    pantang la dpt tau ada pasar karat, pasti dia nak terjah.
    walaupun tak membeli, maybe tak kena harga, singgah aje pun da buat dia happy.

    ReplyDelete
    Replies
    1. Betul tu, kalau dah minat dapat tengok pun jadi la

      Delete
  5. tak sayang ke jual pinggan-pinggan antik ni..

    ReplyDelete
    Replies
    1. Sayang juga tapi nak cari modal nak hidup. Hehe...

      Delete
  6. wahh..mmg antik lahh..pinggan tahun 70an tu ada lagik ehh...lama sgt tu..elok lagi ek

    ReplyDelete
  7. bile orang da kenal org akan cr..

    ReplyDelete