SIAPA BLOGGER

By Dunia Zumal - 8:00:00 am


Assalamualaikum dan salam sehati sejiwa semua. Entri kali saja-saja je Zumal tulis sebab Zumal kan blogger. Hahahaha, sumpah tergolek-golek hampa gelak kat ceq noo.

Tajuk tu bukannya pertanyaan who is blogger but I only want to share who is a blogger. Mereben dah Zumal ni. Hampa tengok la ramai salah anggap tentang blogger. Misalnya tu keyboard warrior la suka kecam orang, selalu kecam kerajaan macam Zumal buat tu. Ada yang kata blogger tu kaki makan, kaki jalan cuma tak ada kaki botoi ja.

Salah tu, salah sangat. Hampa tau dak hampa duk google tu tanya bukan-bukan dalam internet, nanti soalan hampa tu dijawab dengan barisan link dari blogger selain kamus wikipedia tu. Blogger ni suka berkongsi dalam talian iaitu blog mereka dalam bentuk tulisan, gambar dan video.

Blogger ni suka juga memberi nasihat, tips, berkempen selain suka mengumpat dan berleter macam Zumal tu.

Bayangkan dunia ini tanpa duniazumal eh tanpa blogger. Rasanya tak perlu wujud google dan internet tu.

Selain tu depa kata blogger seorang yang suka menunjuk-nunjuk. Ceq, tu bukan menunjuk tu la kerja seorang blogger. Kerja dia berkongsi. Perkongsian tu selalunya adalah job review. Macam hampa yang bukan blogger juga yang kerja bawak kapal terbang mesti la kerja hampa dalam kokpit flight dengan pegang stereng kapal terobang hampa tu. Kami kerja review jadi kami mereview je apa yang dikehendaki dan apa yang kami suka buat.

Hmmm gerenti hampa pening dengan penerangan tu yer. Apa pun itulah dia seorang blogger. Nak jadi blogger? Jadilah memang blogger semakin bertambah saban hari. Tapi biar la jadi blogger yang berhati murni yer.

  • Share:

You Might Also Like

34 insan berbicara

  1. nice entry..blogger berkongsi maklumat bersama di dunia maya

    ReplyDelete
  2. selamat pagi zumal, tengok gamba burger tu lapar jadinya :)

    ReplyDelete
  3. zumal sj buat org terliur..hihi

    ReplyDelete
  4. blogger menunjuk? hahahahahaha gelak sy... mesti yg ckp tu br knl blog kot

    ReplyDelete
  5. Seorang blogger memerlukan gajet utk mmudahkan post entry. Dan yg paling penting data internet. Hehehe

    ReplyDelete
  6. Kena betul dengan artikel saya hari neh... terbaik.

    ReplyDelete
    Replies
    1. Terima kasih atas kesudian berkunjung ke sini...

      Delete
  7. Blogger oh Blogger..macam2 persepsi donia mengenai blogger..

    ReplyDelete
  8. blogger ni memcm background.
    apa tujuan dia blogging.
    tak sama.
    and pembaca pun kena faham genre sesuatu blog tu.

    jgn risau DZ, aida faham :) hi hi hi....

    ReplyDelete
  9. Nice sharing! Semoga apa yang kita kongsikan menjadi manfaat untuk kita semua

    ReplyDelete
  10. sharing is caring...tak gituu??

    ReplyDelete
  11. Blogger ada pelbagai kategori. Huhu. Blogger tetap jadi pilihan utama untuk mencari pelbagai info kan Mr Zumal. huhu. :)

    ReplyDelete
  12. itew blogger Jari Manis..kenal tak? hihih

    ReplyDelete
    Replies
    1. Siapa la tak kenal blogger travel yang popular seperti JM... Kat Korea pun kenal JM...

      Delete
  13. Zumal Blogger Utara..femes tau BU ni

    ReplyDelete
  14. haha! dulu malu nk mngaku diri ni seorang blogger..
    sekrg dah xmalu dah, hehe..

    ReplyDelete
    Replies
    1. Sekarang boleh gelar sifu dah. Hehe...

      Delete

loading...