SENTAP

By Dunia Zumal - 8:00:00 am


Assalamualaikum dan salam sehati sejiwa semua. Best kan bila sampai hari last kerja bagi setiap minggu. Mesti hampa plan macam-macam dah kan?

Kenapa gambar Giant? Macam marah pun ada. Eh ada yang marah Zumal ke? PM tepi k. Hari ni nak cerita pasal sentap. Sentap ni masih boleh terima la tapi rasa apa yang kita buat jadi sia-sia.

Apa yang buat Zumal sentap? Hmmm biasa la. Kadang-kadang jenis sapaan kita tu tak kena gaya. Macam Zumal yang berazam nak kurus tahun ni tetiba ada orang tegur, eh makin bulat dah noo... Hai, kita ni duk timbang hari-hari, jaga makan hari-hari sampai kekadang tak berani makan. Kekadang ada terlebih makan juga. Pada pandangan diri berat tu dah makin susut, rasa seronok sangat bila timbang tu tunjuk angka positif. Tapi bila ada orang lain tegur, kata nampak makin itu ini yang ke arah negatif confirm la sentap.

Kiranya teguran tu bukan membina la. Macam condemn pun ada. Lepas berasa sia-sia duk tahan lapar, berasa geram dan mood kita pun jadi ke laut. Teruk kan Zumal ni... Hahahaha... 

Apa yang pasti, siang tadi timbang berat steady je, tak bertambah pun. Kau tu jaga mulut sikit tau... 

Terima kasih sudi baca bebelan Zumal hari ini. Jumpa lagi...

  • Share:

You Might Also Like

9 insan berbicara

  1. mulut manusia mmg mcm tu zumal... buat pekak je

    ReplyDelete
  2. heh..heh..xreti nk jaga bahasa n rasalh tu

    ReplyDelete
  3. Biasalah mulut orang mana boleh ditutup kan. Buat xtau jelah

    ReplyDelete
  4. ahakss..org yg tegur tu dengki..biarkan dia..buat tak tahu jek..kalau nk lagi cepat nampak kurus.sehari sekurang2 nya lari 1 km...buat hari2

    ReplyDelete

loading...