PERCUTIAN IMPIAN DENGAN TRAVELOKA FLY & WIN CNY CHALLENGE

by - 6:03:00 pm

Percutian Impian Dengan Traveloka Fly & Win Challenge


Assalamualaikum dan salam sehati sejiwa semua. Kehidupan Zumal selalunya sangat-sangat stress tau. Maklum la Zumal bekerja sendiri, buat masa sekarang blogger sepenuh masa. Bila dah bekerja sendiri ni, ada job masuk ada la duitnya, tak ada job tu just main game atau rehat-rehat je la di rumah ataupun keluar minum-minum dengan kawan atau tidak pun just mereput kat rumah jer.

Suatu petang di hujung minggu keluar la melepak dengan rakan-rakan sebaya di warung mamak... Tapi berlaku perbualan yang Zumal ingat sampai hari ni...

Ali: Awat hang ni nampak teruk sangat ni?

Me: Teruk???? Teruk macam mana?

Ali: Ye la aku tengok hang ni macam serabut dan tak terurus sejak akhir-akhir ni...

Me: Biasa la Ali, kerja sendiri, stress sangat bila tak ada job masuk. Bil berlambak-lambak nak kena bayar.

Ali: Hang ni duk fokus pasal tu ja mesti la stress. Cuba la hang bawak pergi bercuti kejap, tenang fikiran, gunalah sikit simpanan dalam ASB hang tu. Bercuti untuk kebaikan, hilang stress nak bekerja pun mudah...

Me: Bercuti???? Aku mana la nak mampu wei...

Ali: Eh hang jangan ingat orang yang berada ja mampu bercuti, orang macam kita pun boleh. Bukan aku tak tau hang duk menabung dalam ASB tiap-tiap bulan sejak sekolah. Mesti banyak dah...

Me: Pakej mesti mahal-mahal Ali, sekarang ni dengan ada GST bagai. Tak mau la aku, rugi bro...

Ali: Bawak bertenang Mal, hang download ja TRAVELOKA ada pakej ikut bajet kita dan Insha Allah hang mesti lebih dari mampu. Untuk kebaikan jangan kedekut kawan...

Sejak hari tu, Zumal masih teringat kata-kata Ali. Bercuti??? Selama ini Zumal anggap bercuti tu hanya untuk orang kaya ja. Ali katakan dengan TRAVELOKA semua orang pasti dapat pergi bercuti.

Zumal ni tak tahu sangat pasal TRAVELOKA ni. Lagi satu Zumal memang tak pernah berfikir untuk pergi bercuti atau jalan-jalan selama 34 tahun menjalani hidup ini. Tambahan pula Zumal hanya blogger picisan yang kekadang je dapat job besar.

Ok jom Zumal cerita pulak kat hampa apakah TRAVELOKA tu... Traveloka ni adalah laman untuk menempah percutian bukan sahaja di Malaysia bahkan di seluruh dunia. Selain boleh menempah di laman web, hampa juga boleh download apklikasi mobile Traveloka di telefon pintar hampa. Jangan risau ianya aplikasi PERCUMA ja. Carilah Traveloka di dalam App Store atau pun Google Play yer. Hampa harus tau, dalam Traveloka ni bukan sekadar tempahan hotel tapi juga ticket flight juga boleh ditempah yer.

Paling penting dalam Traveloka ni rate yang dinyatakan tu adalah nyata tiada caj-caj tersembunyi. Orang macam Zumal ni memang ambil kira mengenai tu sebab risau kalau ada extra caj ni. Tapi dengan Traveloka, hampa tak perlu takut dan risau kerana mereka sangatlah jujur dan mementingkan kepuasan pelanggan. Servis khidmat pelanggan Traveloka juga beroperasi 24 jam sehari dalam setiap hari buat  semua pelanggan tercintanya. Selain tu Zumal nak cerita tentang pembayarannya, hampa boleh bayar guna kad kredit, kad debit, perbankan dalam talian serta hampa boleh beli kupon di 7 Eleven tu macam yang guna untuk shopping online tu. Mudah ja kan. Ada lagi caranya, hampa boleh rujuk sendiri di aplikasi Traveloka tu. Maklumat lanjut boleh rujuk Traveloka...

Macam mana nak booking di Traveloka???


Ok di sini Zumal akan cerita step by step macam mana untuk hampa nak booking di Traveloka untuk kemudahan semua. Memula sekali hampa kenalah download aplikasi Traveloka di dalam telefon pintar hampa tu. Kemudian hampa kena create akaun hampa dekat aplikasi tu. Isi detail hampa bagi lengkap. Segala detail hampa dijamin selamat dalam Traveloka ni tau. Dah siapkan? Sekarang dah boleh mula booking... Mai tengok macam mana nak booking.
Mula-mula buka Traveloka hampa jumpa macam ni

Ok ni laman utama Traveloka, klik nak tempah apa kat situ

Zumal tunjuk contoh bagaimana nak pilih hotel di Traveloka. Untuk pilihan penerbangan pun sama ja caranya tau. Tengoklah step by step dekat bawah.

Isikan nama tempat percutian di ruang atas
Contoh Zumal tunjuk tu Pangkor

Lepas tu hampa tapis ikut bajet hampa

OK sekarang dah keluar result mengikut bajet yang kita pilih

Bila dah keluar result hotel-hotel yang ada mengikut bajet yang hampa pilih tu, pilih la hotel yang mana hati hampa berkenan yer. Lepas tu boleh la booking bila hampa nak pergi dan jelaskan bayarannya. Senang sangat-sangat tau.

Eh tunggu kejap, sekarang nie Traveloka tengah adakan kempen Traveloka Fly & Win CNY Challenge. Menarik sesangat contest ni wei...

CNY 2018 contest

Apakah Kempen Traveloka Fly & Win CNY Challenge ???


Kempen Traveloka Fly & Win CNY Challenge ni diadakan sempena Tahun Baru Cina 2018 ni yang berlangsung pada 22 Januari 2018 sehingga 28 Februari 2018.  Kempen ini berbentuk game yang sangat mudah tau. Bagi kaki game memang sure boleh collect mata yang tinggi la. Bukan sekadar game je tau, ada hadiah menarik macam dalam gambar kat atas tu. Ok Zumal terangkan apakah hadiahnya:

Hadiah Pertama : Percutian selama 6 hari 5 malam di Seoul , Korea untuk dua orang

Hadiah Kedua : Percutian selama 5 hari 4 malam di Phuket , Thailand untuk dua orang 

Hadiah Ketiga : Percutian selama 4 hari 3 malam di Langkawi , Malaysia untuk dua orang 

Hadiah Saguhati : 2 Hadiah berupa baucer Traveloka bernilai RM 1000

Macam mana??? Berminat??? Sure hampa terpaku melihat hadiah yang sangat-sangat best nie kan... Jom la kita start main game Traveloka nie... Klik CNY 2018 Contest sekarang...


Sebelum mula main game baca dulu syarat-syaratnya tau. Lepas tu klik START GAME, nanti akan keluar gambar kapal terbang macam kat atas tu. Kawal kapal terbang tu elok-elok jangan langgar macam-macam yer. Hampa bawak dia terbang kutip angpow je tau.


Main sampai dapat score yang terbaik yer. Zumal sekadar tunjuk jer score 10 sebagai contoh. Tunjuk banyak-banyak nanti hampa kata dah tak ada peluang hampa nak pergi Seoul tu. Dapat jer score yang rasa puas hati tu jangan lupa share dekat facebook supaya kawan-kawan kaki game tercabar yer. Paling penting tekan submit yer untuk score hampa direkodkan untuk pemilihan juri nanti. Hmm OK la Zumal nak sambung main game. Semoga berjaya semua...

You May Also Like

79 insan berbicara

  1. kalau laa dpt hadiah utama tu perghhh bahagianyaaaa

    ReplyDelete
  2. tak pe Zumal..rezeki ada di mana2 janji rajin je

    ReplyDelete
  3. Zumal nak bercuti ke mana tu???

    ReplyDelete
  4. Hadiah sgt menarik!! cubalah Zumal..manalah tahu rezeki kan...x dot hadiah pertama dapat hadiah saguhati pun syukur

    ReplyDelete
  5. Mudah2an Zumal berjaya menghilangkan stress.

    ReplyDelete
  6. wehuu, seoul korea..klaulah dapat..aduyai, menjeritlah!

    ReplyDelete
  7. Kempen guna game digital. Mmg unik dan sangat current. Team marketing Traveloka mmg sangat bagus. Terbaik info Mr Zumal. hihi. :)

    ReplyDelete
  8. bagus gak buat kempen ni, main game dpt g travel.

    ReplyDelete
  9. nampak macam senang jek game ni tapi !! tapi !! susah gile !!!

    ReplyDelete
    Replies
    1. Sebab tu Zumal dapat score 10 je.Opsss, haha...

      Delete
  10. Wahh nampak macam mudah je nak menang tu hehe jom la nak cuba juga

    ReplyDelete
  11. Traveloka memang menawarkan harga yg rendah. Ana suka juga guna traveloka app. Memudahkan juga. Ni gigih main game nak kumpul mata. Kot2 ada rezeki kan. Hehe

    ReplyDelete
  12. Ini jalan kepada nak dapat job...
    Terbaik *Like*
    Moga sentiasa dimurahkan rezeki

    ReplyDelete
  13. setakat ni aida lom main game tu lagi, DZ.
    lom sempat :) ha ha ha...
    and lom lagi holiday guna traveloka. will try someday.

    ReplyDelete
  14. Mama main tak penah dpt lebih Dari 50 haha

    ReplyDelete
  15. paling tinggi dapat 100 markah...hahaha

    ReplyDelete
  16. Traveloka mmg memudahkan.. klu nak ke mana2 mmg prefer dgn Traveloka ni. Thanks sharing Zumal :)

    ReplyDelete
    Replies
    1. Betul tu. Thanks Sifu, datang ke blog Zumal...

      Delete
  17. Kinah pun gigih kumpul mata mana la tahu boleh menang. Tak dapat pergi seoul ke langkawi pun okeh hihi.

    ReplyDelete
  18. semoga dipermudahkan semua urusan untuk Zumal. kena ingat selalu ja.. semua orang ada dugaan ada cabaran yang Allah da tetapkan. kita je tak nampak..

    btw.. asyik kalah je main game tu hahaha.. penat main markah slalu dapat cipot..

    ReplyDelete
  19. dah lama x singgah sini.. banyak dah yg berubah.. hahaha

    ReplyDelete
  20. nak try lah join contest ni..kot ada rezeki menang..hehe

    ReplyDelete
  21. wahhh nak try join la nnt..hjehehhe mane tau tetiba bernasib baik plak blh menang... ekekek

    ReplyDelete
  22. terbaik perkongsian ni zumal...nak cuba juga mana tahu boleh menang...dapat percutian percuma

    ReplyDelete
  23. All the best ya, dan selamat bercuti in advance. Jangan stress sangat. Ambil masa relax kejap sebab masa kita stress kita tak nampak sangat gambaran dengan jelas, lebih-lebih lagi pasal masalah yang kita tengah hadapi. So, relax kejap pastu fikirkan cara nak keluar dari situasi yang bagi kita stress. Take care! :)

    ReplyDelete
    Replies
    1. Terima kasih Yun Sing, happy CNY hope you have more successful in this new year...

      Delete
  24. fuuhhh..klu dpt niih...memg melompat laaa

    ReplyDelete
  25. miera suka ngan traveloka.. senang sangat nak tempah.. hehe.. good luck game tu..

    ReplyDelete
  26. Hadiah utama tu memang sangat berbaloi lah, boleh ke Korea tuh

    ReplyDelete
  27. tak pernah guna Traveloka ni. selalu guna pesaing dia yang lain. sementara kaki belum sembuh ni, tahan rasa aje tengok hadiah utama pergi Korea tu.

    ReplyDelete
  28. Menarik nih, boleh try jugak nih :)
    Good luck Zumal! :D

    ReplyDelete
  29. Seronoknyaa. Traveloka memang sangat best!

    ReplyDelete
  30. Syoknya bercuti dengan traveloka... Macam2 ada..

    ReplyDelete
  31. Dengan traveloka bukan sahaja dapat melawat tempat-tempat menarik sahaja.. malahan pelbagai hadiah menarik kat depan sana.. Terbaeklah Traveloka..!

    ReplyDelete
  32. good sharing !
    tak pnah lg guna servis traveloka.

    ReplyDelete
  33. nice share.. selalunya traveloka ni pilihan kedua kalau x puas hati lepas carian kat agoda x puas hati.. hehehe

    ReplyDelete
  34. Alaaaa. Baru tahu pasal ni. Kot-kot la boleh dapat hadiah pertama tu.

    ReplyDelete
  35. Goodluck..

    Jemput singgah tgk entry terkini k.. :)
    1. Mee Udang Asajaya

    ReplyDelete
  36. cabaran blogger sepenuh masa bukannya masa tetapi income.

    tiada job maka tiada income.

    namun bro zumal jangan risau dan terlalu stress..

    orang yang berniaga tepi jalan bukannya ada kerja tetap pun tetapi mereka boleh juga survive..

    banyak kan menulis artikel dan main sahaja affiliate terutama dari Tuan Anuar Marsib.

    doa juga penting dan niatkan menulis artikel sebagai sedekah ilmu agar memudahkan atau menyelesai masalah orang lain..

    saya berani cakap begini kerana saya juga blogger sepenuh masa namun telah upgrade diri menjadi blogger profesional dengan bergaji tetap.

    ReplyDelete
  37. biasanya guna booking.com je..heheh jarang sgt nak guna traveloka

    ReplyDelete
  38. terbaek.. teringin jugak rasa nak bercuti.. hehe

    Jemput singgah tgk entry terkini k.. :)
    1. Budak berpakaian seragam sekolah merokok
    2. Tukar Nama Link Blog [25 FEB 2018]

    ReplyDelete