PALING SUKAR

By Dunia Zumal - 8:00:00 am


Assalamualaikum dan salam sehati sejiwa semua. Bertemu lagi kita yer. Macam rajin je zumal update blog. Sebenarnya entri ni patut dah publish tahun lepas. 

Paling sukar? Apa paling sukar? Sememangnya keadaan akan sukar bila ada masalah kewangan. Tapi kesukaran pada Zumal bukan hanya duit. Tapi bila tak ada internet. Tak ada data la. 

Bulan Disember lepas zumal pernah mengalami kegelisahan bila data habis. Duit pun habis. Bukan la licin sampai tak boleh makan tapi peruntukan untuk internet tu dah habis. Tak nak la kacau bajet lain nanti haru biru. 

Dua hari data habis. Gelisah macam kucing nak beranak kalau arwah sebut dedulu. Entah la kenapa sampai macam tu. Tapi kalau ada data pun bukannya setiap masa pegang fon. Zumal buat juga kerja lain. Tapi bila minda ni duk ingat pasal data habis 2 hari tu tak selera makan pun. Memang tak makan nasi 2 hari. Hahaha. Teruk betul zumal ni. 

Hari ketiga tu ada job masuk dan terus dapat payment jadi boleh la zumal beli data. Hilang la sejenis fobia tu. Habis data tengok movie yang lama2 bukan zumal update blog. Ni lepas beli data tengok movie yang genre action lak yang ada alien. Suka sangat bab alien ni kan. Maklum la keturunan zumal gamaknya. 

Begitu la kisahnya yang paling sukar buat zumal. Jangan kecam k. Hahaha... 

  • Share:

You Might Also Like

11 insan berbicara

  1. dah namanya blogger,memang resah kalau tak ada internet ni =)

    ReplyDelete
  2. Abe kie guna unifi d umah. Alhamdulillah...

    ReplyDelete
    Replies
    1. Hmmm zumal tak ada keje jadi tak mampu guna unifi lagi

      Delete
  3. dlm dunia skrg suka atau tak, internet/data adalah 1 keperluan... lbh2 lg golongan mcm kita ni

    ReplyDelete
    Replies
    1. Betul tu Anies, kekadang jadi stress bila tak ada...

      Delete
  4. Zaman sekarang memang susah tak ada data.

    Keep update blog zumal...

    ReplyDelete
    Replies
    1. Betul tu aRz, tak ada data ni rasa macam duduk dalam gua...

      Delete
  5. sekarang hidup kalau takda internet susah jugak kan

    ReplyDelete
    Replies
    1. Betul tu CCL, rasa macam tak lengkap hidup ni

      Delete
  6. Sekarang ini tak ada data internet memang susah. Apa-apa hal orang akan cari line ini dulu

    ReplyDelete

loading...