KALAU BOLEH

by - 12:20:00 pm


Assalamualaikum dan salam 2018 semua. Setelah tak kerja sejak bulan 11, rasanya macam masih boleh bernafas. Alhamdulillah... 

Kalau boleh nak cari kerja ofis la tahun ni, kerja tu bukan nak pilih sangat tapi atas faktor kesihatan memang terpaksa pilih. Apa pun sejak balik Perlis dah tak terkira banyaknya minta kerja, tapi ada satu nak ditawarkan cuma zumal tarik diri kerana tengok banyak sangat yang negatif dalam organisasi tu. 

Kalau boleh nak cari projek untuk blog. Boleh ke zumal nak hidup kalau just review semata-mata. Otai-otai boleh kan?  Tapi zumal tak ada pengalaman macam otai-otai tu. Kelengkapan pun tak ada. 

Kalau boleh, boleh jadi blogger sepenuh masa. Zumal harapkan ianya menjadi kenyataan. Pada zumal blogger juga satu pekerjaan. Betul tak? 

Kalau boleh, nak berniaga tapi zaman yang macam ini nak berniaga apa? Entah la. 

Apa pun, zumal berterima kasih kepada rakan-rakan blogger semua terutama rakan Blogger Utara yang memberi jalan dan inspirasi untuk terus berblog. Terima kasih juga kepada mereka yang telah bekerjasama memberi projek kepada Zumal. Terima kasih atas sokongan semua. 

Kalau boleh... 

You May Also Like

7 insan berbicara

  1. good luck zumal! cik timm pun tgh serius nak mencari kerja baru..

    ReplyDelete
  2. Bro Zumal pelbagaikan dumber income dari blog..

    Main affiliate dan BISNES online Guna blog.

    Boleh bro zumal cuma tahap Kerja perlu luarbiasa..

    Tak cukup 8 jam ..up kan jadi 12 jam

    ReplyDelete
    Replies
    1. Terima kasih kerana memberi cadangan...

      Delete
  3. SALAM TAHUN BARU MOGA ZUMAL DGN KERJAYA YG DIRANCANG

    ReplyDelete
  4. Zumal rajin rujuk otai HH ya ( hasrul Hasan ) pasti ada perubahan..namun kena bijak atur masa ya..kena jaga kesihatan..lancarkan Nuffnang ok jg tak apa nanti ada yang klik

    ReplyDelete