CIK TAM SAKIT

by - 3:56:00 am


Assalamualaikum dan selamat berhujung minggu semua. Kekadang tu rasa tertekan sangat bila sudah jatuh ditimpa tangga.

Sejak balik Perlis Zumal masih tak bekerja tetap. Tapi walau macam mana pun tetap ada rezeki untuk makan dan minum setiap hari. Cuma sejak sampai Perlis ni Zumal dah kehilangan motor kesayangan. Sebab tak mampu nak teruskan ansuran bulanan walaupun murah.

Sekarang cik tam pulak buat hal. Kereta Zumal la. Dah masuk hari ketiga cik tam rosak. Rosak tu sikit je, power window depan sebelah kiri. Tapi bab nak baiki tu tak mampu. Jadi Zumal tak lena la malam-malam risaukan cik tam sebab dia ja kenderaan yang Zumal ada.

Sebelum ni ingat nak kumpul duit untuk servis je tapi lain pulak yang jadi. Kalau diikutkan lagi 500km kena tukar minyak auto lepas tu 2500km lagi kena tukar minyak enjin. Ya Allah terasa sangat kesempitan ni.


Dah try usaha nak baiki sendiri tapi rupanya diluar kemampuan. Rasanya bukan suiz rosak tapi motornya.

Kejap lagi nak try tukar-tukar suiz belakang ke depan kalau dapat membantu. Hmmm. Jangan ibarat tikus membaiki labu sudahlah. 

Ya Allah, permudahkan la urusan ku. Hambamu ini dah hilang segala kekuatan. Hanya kelemahan yang tinggal. Lepas selesai hal ni nak kena kumpul duit untuk urusan cukai-cukai berkaitan rumah pula. Moga ada rezeki Zumal...

You May Also Like

5 insan berbicara

  1. semoga dipermudahkan segala urusan. aamiin aamiin aamiin

    ReplyDelete
  2. Sabar ya. Setiap apa yang jadi ini ada hikmahnya. Apapun semoga dipermudahkan segalanya, aamiin

    ReplyDelete
  3. Dia pun sakit cam kita jgk 😬

    ReplyDelete