AMAT SUKAR

By Dunia Zumal - 1:16:00 am

CINTA

Assalamualaikum dan salam sehati sejiwa semua. Sedang melayan kesejukan ni rasa sukar untuk Zumal tidur. Bila tak tidur, jari jemari terasa gian nak menaip tau. Maybe entri kali ni akan mendapat kecaman ataupun sekadar berlalu tanpa ada yang sedar.

Sebenarnya perlu ke Zumal ulang sekali lagi sesuatu yang pernah failed dulu. SPM? Not SPM la. Zumal lulus k. Apa yang kena ulang? Maybe siaran langsung perlawanan bola kot. Hmmm.

Cinta antara sesama insan. Perlu ke? Depa kata cinta pada Allah je. Kekadang Zumal rasa yang buat statement tu macam tak ngaku dia pun jatuh cinta juga pada insan lain. Ye dak?

Perlu ke? Benda ni selalu hadir tapi bila ianya failed ia sukar untuk pergi. I mean, sukar untuk melupakan. Depa kata susah nak move on.

Maap la jika entri kali ni agak terpesong dari kebiasaan seorang Zumal kongsikan. 

Sebenarnya... Ish memang sukar nak luah walaupun ia wujud. Tapi Zumal tak nak luah sebab risau akan failed for too many time... Hah memang dah tak berani nak ucap C.I.N.T.A tu lagi pada orang. Walaupun sebenarnya ia terdetik kat hati.

Sebenarnya dah tak tau pun nak ucap pada sapa... Entah la kan. Kalau lafazkan pun nanti jadi macam dulu ai gak yang kecewa...

Biar la ia berlalu, pergi jauh dari hati ini kan. Biar la ia pergi tanpa kembali lagi. Kerana perit yang berlalu dulu masih berasa hingga kini...

Weh. Apa yang Zumal conteng kat sini nice??? Adakah ai semakin sewel... Adakah ia kerana cinta itu. Fuh, mengundang sesuatu yang luar jangka.

Tapi semakin panjang entri ni semakin banyak yang Zumal mereben kan? Tapi teringin gak nak dicintai. Macam nak termuntah dah korang baca. Apa pun moga dipermudahkan segalanya...

  • Share:

You Might Also Like

5 insan berbicara

  1. Cinta sulit dipahami ๐Ÿ˜

    ReplyDelete
  2. Perasaan itu hanya orang itu sahaja yang tahu. Mungkin belum sampai kepada orang yang sepatutnya tu. Cuba lagi mana tahu lepas ini..itu orangnya. Kalau bukan nak buat macamana. Terima je laa

    ReplyDelete
    Replies
    1. Dah jadi malu nak mencuba.Biar je la membujang. Hehe...

      Delete

loading...