Booking.com

4 Dec 2017

CHORTIEZ & CO


Assalamualaikum dan salam sehati sejiwa semua. Jumpa lagi kita yer. Apa itu Chortiez & Co?  Eh bukan syarikat guaman la. Chortiez ni adalah cafe hipster yang makin popular di Perlis. 

Semalam kawan Zumal datang ke Perlis, tak tau nak lepak mana lepas tu teringat ada cafe Chortiez kat belakang rumah ja. Cafe ni menu dia western camtu, ada burger, fish and cip, pizza dan macam-macam lagi la. Tapi kalau pagi menu tekak Melayu pun ada. Cafe ni buka dari pagi sampai malam, cuti hari selasa. 
Alabama Burger
New York Burger


Ni la kawan satu U dulu, Faizul
Istimewa kat sini menu-menu kambingnya. Tapi kami tak try lagi. Next time la. Kalau korang nak tahu kat sini sambil makan dan minum tu korang akan disajikan dengan persembahan buskers. 

Memang sesuai la kalau nak melepak dengan kawan-kawan yer. Harga pula pada Zumal ok la. Air pun harga standard tapi nama ja luar biasa. 

Bagi korang yang berkunjung ke Chortiez ni, lokasi dia di Taman Sena Indah Kangar, kalau tau Pos Laju Kangar, mudah la nak cari. Lokasinya belakang Pos Laju Kangar je. 

Ok la setakat ni je k. Thanks buat sahabat Zumal tu sebab belanja makan. Kalau nak tau Faizul pun blogger k. Layari la www.jelapangpadi.com

6 comments:

  1. Lama tak lepak chortiez ni, layan buskers2 yg best . Makanan sana pun sedap

    ReplyDelete
  2. WAH MENARIK TEMPAT MKN NI MOGA TMBH MAJU BISNISNYA

    ReplyDelete
  3. suka juga makan dekat chortiez... lepak2 santai..chiken chop dia boleh buat mkn sekawan besar hehe

    ReplyDelete
  4. Makanan di Malaysia apa ja sedap..selamat menjamu selera Zul

    ReplyDelete
  5. Owhhh..tapi kita tak makan kambing sangat

    ReplyDelete