Booking.com

6 Nov 2017

KEMBALI TANAM ANGGUR

Credit to Zululand 

Assalamualaikum dan salam sehati sejiwa semua. Setelah sebulan setengah bekerja sebagai pekerja am di sebuah kedai kereta second hand, kini Zumal kembali tak bekerja. Biasalah bukan nak cari alasan tapi memang tak mampu ikut kehendak majikan tu. Minta kerani last sekali dapat kerja buruh ja. Disebabkan banyak muslihat bos jadi Zumal pun lari je. 

Lagi pun dapat juga kerja lain tapi kena balik kampung. Kerja baru kat Perlis. Kawan-kawan tolong. Ooo nak tau ke muslihat tu? Kata gaji lebih 1000, tapi bila dapat 700 lebih ja dik non. Dah la kereta zumal dah sampai seru untuk servis. Last cover dengan kerja blogger je la selain jadi part time runner sebelum balik Perlis. 

Lagi 1 bab muslihat tu, memula zumal memang kerani sejak masuk lagi sorang staf, tetiba zumal dah ditukar jawatan kepada kerja am. Lepas tu suruh kita pi buat kerja hari Ahad. Katanya ada ot dapat lebih. Cukup bulan yang dapat bukannya lebih tapi kurang dari yang sepatutnya. 

Lepas tu tiada jawapan kenapa macam tu. Zumal pun tiada lagi jawapan kenapa harus ada di situ. Rasanya siapa yang bersalah. Tuah ka Jebat... 

8 comments:

  1. MOGA TANAM ANGGUR PUN BERHASIL JUGA KAN..INSYAA ALLAH

    ReplyDelete
  2. Asalam..tak apa tabahkan hati..teruskan usaha pasti ada Zul..mohon padaNya ya

    ReplyDelete
  3. Byk sabar Zumal. InsyaaAllah Allah dh tentukan yg terbaik tuk Zumal, terus kan doa dan pasti Allah buka jalannya...

    ReplyDelete
  4. semoga dipermudahkan urusan..doakan saya juga dapat kerja tetap ya =)

    ReplyDelete
  5. moga ada hikmah terbaik utk zumal..:)

    ReplyDelete