Booking.com

9 Oct 2017

TRAGEDI OKTOBER

Assalamualaikum dan salam sehati sejiwa semua. Dah sampai bulan 10. Bulan Oktober. Bulan kedua Zumal berhijrah ke Selangor ni. 

Pada 1 Oktober lalu kami sefamili berpicnic di Morib. Ni semua plan adik  perempuan Zumal. Mau tak mau tetap join. Sebenarnya Zumal berfikir juga gaji baru sejemput nanti tak lepas bajet untuk sebulan. Tapi tak pe la sebab perancangan sebenar nak buat photo shoot untuk Dashing Anytime EDT yang baru Zumal terima tu. 

Best juga berkumpul kami adik beradik dan sorang sepupu yang bernama Herry tu. Walaupun sebelum ni Zumal tak pernah kenal sepupu sebelah ayah lebih dekat. Maklumlah tak pernah balik kampung. Alhamdulillah la dapat kenal mengenal di sini. 

Masa sampai di Morib tu air dah pasang, tak dapat la main tepi pantai. Just kat tembok aje la. Morib ni memang selalu ayah bawa dari Zumal kecik lagi. Selesa la dan bersih tempatnya. 

Lepas rehat-rehat sampai pukul 3.00 petang kami pergi makan2 di medan selera di situ. Alhamdulillah kena dengan tekak. Zumal makan nasi goreng cendawan. 


Hampir pukul 5.00 petang kami pun berangkat pulang. Tercapai la juga picnic kami. Lagi 3 hari birthday adik, nak buat apa pun tak fikir lagi ni. 

Lupa nak ambil gambar kawasan persekitaran just duk selfie ja. Alahai Zumal oooi. Meh usha gambar photo shoot tak jadi lak. Bye bye... 



10 comments:

  1. amboi zumal..kmain possing..:)

    ReplyDelete
  2. Hehehe seronok dapat jumpa ramai2 camni kan

    ReplyDelete
  3. berkumpul adik-beradik memang ohsem.
    aktiviti yg paling aida tunggu tau.

    ReplyDelete
  4. best jika dapat berkumpul adik beradik

    ReplyDelete
  5. Lepak santai adik beradik memang best ...

    ReplyDelete
  6. tiada yg lg best bila dpt kumpul dgn adik beradik kan

    ReplyDelete
  7. wow zumal.. hahaha..
    jadi org ke-yel dah di skrg nih.. hahaha

    ReplyDelete