Booking.com
Booking.com

11 Aug 2017

INGINKAN ANAK ANDA BERJAYA DALAM PEPERIKSAAN? H-FOCUS PENYELESAIANNYA!!!


Assalamualaikum dan salam sehati sejiwa semua... Zumal nak tanya ni, anak anda masih bersekolah??? Anak anda nak exam tahun ni???

Eh kenapa risau???

  • Anak malas mengulangkaji pelajaran
  • Tidak berminat untuk belajar?
  • Tidak fokus ketika belajar?
  • Malas ke sekolah?
  • Degil dan mudah melawan cakap ibu bapa?
  • Susah bangun pagi ?
  • Sukar tidur malam?
  • Sukar utk menghafal?
  • Mudah lupa?
  • Tidak fokus dlm kelas?
  • Anak yang degil?
  • Tidak bertenaga dan tidak bermaya?
  • Perkembangan minda anak agak lambat?


OOO... Kalau anak anda ada masalah di atas teruskan membaca artikel Zumal ni



Memperkenalkan H-Focus


  • Tablet Minda Dan IQ Genius
  • H-Focus ialah merupakan satu produk minda dan kesihatan / supplement yang berasaskan makanan sunnah dan moden untuk minda dihasilkan dalam bentuk tablet yang memudahkan pengambilan khasnya kanak-kanak. 
  • Beza antara H-Focus dengan produk minda yang lain ialah H-Focus mengandungi 13 Khasiat yang terbaik selain H-Focus bukan hanya untuk MINDA tetapi bagus untuk MATA anak anda.
H-Focus boleh diambil seawal usia 1 Tahun sehingga dewasa

Kandungan H-Focus



Mengapa Ramai Ibu-Bapa Teruja Mendapatkan H-Focus

H-Focus telah dijual lebih 69,000 Botol sejak pelancaran



Kami menerima LEBIH DARI 1000 respons positif dari pengguna H-Focus!!!







MACAM MANA
ADAKAH ANDA TERUJA UNTUK DAPATKANNYA???

ORDER SEKARANG





TAK TAHU MALU - ATMOSFERA BAND

Assalamualaikum dan salam sejahtera semua, bila tengah geram atau tension lagu ni pulak bermain di corong radio dan terus minat. Jom layan Tak Tahu Malu...

Pernah kau berjanji
Waktu kau mesej aku
Sungguh ku percaya dengan kata katamu
Tapi dibelakang kau tipu tipu aku

Sakitnya hatiku
Air mataku jatuh
Ku online facebook ku
Ku update status baru
Change my relationship
Macam yang dulu dulu
Booking.com
Jangan kau merayu
Kerna aku tak mahu
Hey dasar mukamu
Memang tak tahu malu

Kamu tak tahu malu
Suka suka saja kau buat begitu
Kau pernah berjanji pada diri ini
Setia menanti walau apapun yang akan terjadi

Dengarkanlah lagu ku
Dengarkanlah kisah ku
Tak terlalu happy tak terlalu sedih
Ini bukan dongeng memang benar tentang kisah nyataku

Pernah kau berjanji
Waktu kau mesej aku
Sungguh ku percaya dengan kata katamu
Tapi dibelakang kau tipu tipu aku

Sakitnya hatiku
Air mataku jatuh
Ku online facebook ku
Ku update status baru
Change my relationship
Macam yang dulu dulu

Jangan kau merayu
Kerna aku tak mahu
Hey dasar mukamu
Memang tak tahu malu

Kamu tak tahu malu
Suka suka saja kau buat begitu
Kau pernah berjanji pada diri ini
Setia menanti walau apapun yang akan terjadi

Dengarkanlah lagu ku
Dengarkanlah kisah ku
Tak terlalu happy tak terlalu sedih
Ini bukan dongeng memang benar tentang kisah nyataku

Booking.com

Kau berjanji tapi akhirnya kau mungkiri
Oh kasih mengapa kau berjanji tetapi akhirnya kau mungkiri

Kamu tak tahu malu
Suka suka saja kau buat begitu
Kau pernah berjanji pada diri ini
Setia menanti walau apapun yang akan terjadi

Dengarkanlah lagu ku
Dengarkanlah kisah ku
Tak terlalu happy tak terlalu sedih
Ini bukan dongeng memang benar tentang kisah nyataku

Kau berjanji tapi akhirnya kau mungkiri
Oh kasih mengapa kau berjanji tetapi akhirnya kau mungkiri

10 Aug 2017

KELAS TUTOR PERIBADI

๐Ÿ“š Kelas Tutor Peribadi


Saya menyediakan perkhidmatan Home Tutor untuk sekitar kawasan :

๐Ÿก Serdang
๐Ÿก Cheras
๐Ÿก Bangi
๐Ÿก Putrajaya

(Dan kawasan berdekatan)

Terbuka untuk pelajar :

๐Ÿค— UPSR
๐Ÿค— PT3
๐Ÿค— SPM (Sains Tulen)

*Subjek adalah mengikut permintaan*

Sekiranya berminat,
sila hubungi saya untuk penerangan lebih lanjut๐Ÿ˜Š018-3829983 (Husna)

Booking.com

9 Aug 2017

KEK BATIK SEDAAAAP


Assalamualaikum dan salam sehati sejiwa semua. Ada peminat kek tak? Kek ape? Kek batik yang paling sedap gitu. Kalau tak sempat nak buat sendiri, Jom la order kek batik dari rakan zumal ni. Confirm sedaaaaap. Hubungi 018-3829983 untuk tempahan. Untuk kawasan Rawang dan sekitarnya beliau buat COD. Jangan lupa tempah sekarang yer. 
Booking.com

BOOKING.COM TERBAIK

Assalamualaikum dan salam sehati sejiwa semua. Sejak Fiza nak sambung belajar di Penang hari tu, Zumal gunakan booking.com untuk dapatkan tempahan penginapan kami semua. Baru tahu booking online ni mudah. Dulu-dulu zumal ingatkan nak booking online ni kena ada kad kredit atau online banking. Ternyata semua tu tak benar pun. 

Pengalaman pertama tu zumal book Pinang Muslim Homestay. Dengan bayaran hanya RM 200.00 kami seramai 6 orang dewasa dan 3 orang kanak-kanak menginap sangat selesa. Sampai pun dah malam. Homestaynya bersih ada 3 bilik, 2 bilik air lengkap dengan dapur dan peralatannya di tingkat 8. Homestay ni jenis apartment ada parking dan persekitaran pun cantik. Terletak di Blok 9 Halaman Damai, Sungai Pinang, Georgetown. Kalau korang nak menginap memang zumal sangat-sangat syorkan. Booking SINI.

Image result for penang muslim homestay
Pinang Muslim Homestay
Image result for penang muslim homestay
Pinang Muslim Homestay



Untuk kali kedua, zumal booking penginapan di Rawang. Hotel bajet je, Pristine Hotel. RM50 je untuk 1 malam. Bilik selesa. Kalau 2 orang pun ok. Yang zumal kata booking.com ni terbaik tu sebab berlaku sedikit salah faham masa kat hotel tu. Dah 1 pagi zumal sampai sana. Pintu masuk pun tutup dah. Zumal menginap semalam je, tapi rupanya dalam sistem booking.com kata zumal tak check in pun situ. Pihak hotel tak sahkan penginapan zumal dalam sistem agaknya. Balik Perlis dapat email suruh bayar RM50.00 sebab booking tapi tak menginap. Yang bagusnya pihak booking.com ni tak menyalahkan kita terus, dorang tanya menginap tak. Zumal jawab menginap la, booking.com check semula dengan hotel dan betul nama zumal ada check in. Dorang siap call minta maaf. Itu la yang bagusnya booking.com ni jaga customer.

Image result for pristine hotel rawang
Hotel Pristine Rawang
                            
Hujung bulan ada cuti kan? Korang tak pergi cuti ke? Nak bercuti nanti book la penginapan dengan booking.com yer. Klik je kat iklan booking.com dalam blog zumal ni atau tengok pilihan menarik kat bawah. Selamat bercuti ok...









Booking.com

KU KELIRU DESPACITO VERSI MELAYU

Assalamualaikum dan salam sehati sejiwa semua. Tadi masa habis tengok MHI kat tv3 ada video klip Despacito versi Melayu. Rasa best lak liriknya. Sambil dengar semula kat youtube salin lirik ni. Gigih kau... Jom nyanyi sama-sama...

Pergi..
Siapa yang katakan aku tak sudi
Jangan cuba kau bohong lagi

Benci..
Tidak pernahku lafaz walau sekali
Dengar penjelasanku ini

Oh.. ku..
Pasti mengharapkan lebih darimu
Kenali amanah dalam hidupmu
Salahkah ku pilih yang terbaik untukku

Oh.. ya..
Sengaja caraku putus tidak formal
Selepas ini mungkin akan lebih jelas
Apa yang membuat hatiku tertutup

Ku keliru..
Jujur aku katakan aku keliru
Sejak pertama kali kita bertemu
Ku fikir ku tahu apa yang ku mahu

Ku keliru..
Buat keputusan yang terburu-buru
Terima lamaran tanpa fikir dulu
Sememangnya ada niat untuk beritahu

Jodoh dan pertemuan ini bukan mainan
Bukan senang untuk putuskan
Semua demi kebaikan

Jodoh dan pertemuan ini Tuhan tentukan
Segalanya suratan
Dia yang menjadi pilihan

Pada awalnya engkau pilihan
Untuk Teman kehidupan
Untuk bina masa depan
Untuk hari kemudian

Tapi bagaimana engkau ingin mengimankan
Kalau satu fardhu pun tak pernah kau kerjakan
Tapi bekas kasih aku buat perubahan
Got up get up walkaway
Dari segala yang diharamkan
Sehingga dekatkan dirinya kepada Tuhan
Itulah ciri-ciri pasangan yang ku idamkan

Berkesah berkeluh
Bila tiba subuh
Zohor ke Asar
Saja kau biarkan
Dan aku doakan
Kau temu keinsafan
Agar satu hari berlakunya perubahan

Berkesah berkeluh
Bila tiba Subuh
Maghrib ke Isyak
Saja kau tinggalkan
Dan aku doakan
Kau temu keinsafan
Namun sudah cukup aku beri kesempatan
sayang..

Ku keliru..
Jujur aku katakan aku keliru
Sejak pertama kali kita bertemu
Ku fikir ku tahu apa yang ku mahu

Ku keliru..
Buat keputusan yang terburu-buru
Terima lamaran tanpa fikir dulu
Sememangnya ada niat untuk beritahu

Jodoh dan pertemuan ini bukan mainan
Bukan senang untuk putuskan
Semua demi kebaikan

Jodoh dan pertemuan ini Tuhan tentukan
Segalanya suratan
Dia yang menjadi pilihan

Jujur aku katakan aku keliru
Sejak pertama kali kita bertemu
Ku fikir ku tahu apa yang ku mahu

Oh...
Berkesah berkeluh
Bila tiba subuh
Zohor ke Asar
Saja kau biarkan

Bukan senang untuk putuskan
Semua demi kebaikkan
Berkesah berkeluh
Bila tiba Subuh
Maghrib ke Isyak
Saja kau tinggalkan

Segalanya suratan
Dia yang menjadi pilihan

Inkognito..

5 Aug 2017

VOLUNTEERING BLOGGER COMMUNITY

Assalamualaikum dan salam sehati sejiwa buat semua. Hari ini zumal nak mewar-warkan sebuah komuniti blogger yang baru ditubuhkan. Komuniti ini tidak kisah anda dari group blogger mana atau pun blogger yang bebas untuk sertainya asalkan anda seorang yang meminati kerja-kerja amal. 

Komuniti ini juga tidak kisah anda adalah blogger baru mahu pun blogger terkenal. Apa yang penting anda boleh bergerak bersama kumpulan, ringan tulang dan ada semangat kesukarelawan yang tinggi. 

Bagi yang telah join group whatsapp komuniti ini, buat masa sekarang kami masih belum jalankan apa-apa aktiviti cuma dalam proses mengumpul blogger yang berminat. Anda juga boleh tolong promosi. Berikut adalah link untuk anda masuk ke group whatsapp kami https://chat.whatsapp.com/G6GrCBmP6iiGC9SlDhL2DJ

2 Aug 2017

HARGAI

Assalamualaikum dan salam sehati sejiwa semua. Bertemu kita di lembaran baru di bulan baru. Setiap insan punyai harga diri. Harga sebuah kehidupan, harga sebuah keikhlasan, harga sebuah pengorbanan. 

Zumal memang tak pandai dalam bermadah pujangga ni. Emm. Tapi nak tulis gak. Kekadang bila terlalu sayang kita jaga seeloknya dan ikhtiar sebaik mungkin untuk kesenangan dia. Tapi bila makin lama makin meluat pula. Pasai? Pasai segalanya tak pernah dihargai bahkan terima kasih pun tiada. Bukan satu ungkitan tapi ia buat diri kita rasa terkilan, kekadang terhina. 
Booking.com
Sekarang kalau nak tolong pun biar la zumal buat tanpa dia tahu. Nak tolong tu sebab pernah lihat kesusahan parent dia untuk buat apa saja untuk dia pergi ke sana. Zumal lihat sambil bercucuran air mata ni. Walaupun zumal ni tak dihargai moga dia tahu menghargai ibu bapanya. 

Untuk melupakan segala kenangan dulu. Zumal nak pergi jauh. Mungkin dekat dengan insan yang tahu menghargai kita. Jangan buat gosip. Sekian.