Booking.com
Booking.com

29 Sep 2016

23 SEPTEMBER

Assalamualaikum dan salam sehati sejiwa semua. Semakin macam chipsmore Zumal seorang ni kan. Kejap ada kejap hilang. Kenapa tajuknya 23 September? Tarikh tu tarikh penting buat Zumal dan bff Zumal kat tempat kerja. Hari yang kelam kabut.

23 September tu sebenarnya birthday Fiza, rakan sekerja Zumal kat Pusat Aktiviti Warga Emas ni. Dulu la. Sekarang kerja tempat lain dah tapi kami tetap bff. Zumal nak surprise kat dia, order la hadiah jumaat minggu sebelumnya. Korang nak tau, barang tu tetiba sangkut. Janji selasa atau rabu dah sampai. Tetiba tak sampai. Kita lak jadi surprise. Rupanya Rabu baru orang jual tu post. Geram lak. Pagi Jumaat tu tunggu pintu poslaju buka. Bila tanya pasal barang dorang kata belum rekod. Jadi kena balik dulu tunggu dorang contact. Tunggu lagi. Nasib tengah hari poslaju dah maklumkan boleh ambil barang. Lega kot. Tenkiu poslaju. Lepas solat Jumaat Zumal dan Nurul keluar pergi poslaju dan beli barang² persiapan birthday Fiza tu.

Lepas beli kek, kami bungkus hadiah bawah pokok ja di Kangar. Betapa pelik orang lalu lalang tengok kami buat kerja. Sampai orang jaga parking pun tak caj parking lak hari tu. Tenkiu abam parking. Kami cuak gak sebab dah nak petang. Contact cik Fiza pun tak dapat. Saja budak kecik tu. 

Siap Zumal beli belah dengan Nurul, kami balik la ofis. Tengok moto Fiza dah ada kat situ. Masa dia pergi toilet kami cepat² angkut barang. Hahaha kebetulan yang bagus. Tapi dia dah boleh agak la sebab kelakuan kami yang pelik tu. 

Apa pun selamat hari jadi yang ke 21 yer Cik Faizatul Fiza... Moga panjang umur dan dimurahkan rezeki. Kurangkanlah sikit hobi menangis tu yer...








4 comments: