Booking.com

2 Apr 2016

Lirik Lagu Hang Pi Mana – Khalifah

Assalamualaikum dan salam sehati sejiwa semua. Sejak akhir-akhir ni selalu dengar lagu Khalifah di corong-corong radio. Lagu ni liriknya dalam loghat utara. Zumal kongsikan liriknya. Jangan lupa dapatkan yang original di pasaran...

Lirik Lagu Hang Pi Mana – Khalifah

Hang pi mana
Hang pi mana
Hang pi mana
Hang pi mana

Pagi pagi buta
Mak dan ayah dah tanya
Aku nak kemana

Berseluar yankee
Baju bunga bunga
Duduk atas tangga

Ai malu nak kata
Takkan ku nak auta
Mak ayah tercinta

Cek nak pi kerja
Insyaallah
Bukan nak pi mana

Hang pi mana
Kerja apa
Hang pi mana
Kerja apa
Hang pi mana
Kerja apa
Hang pi mana
Kerja apa
Hang pi mana

Pergi sekolah
Bukan cikgu di sana
Baju bunga bunga
Bukan tukang kebun juga

Mak ayah tanya
Cek pi buat kerja apa
Malu nak kata
Nanti apa tau juga

Anak anak mak ayah bukan tanya tanya saja
Depa tanya p mana bukan mintak duit kita
Malu apa janji kerja janji tidak buat dosa
Memang cek nak habaq tunggu lepas solo gitar
Booking.com
Cek pi sekolah
Memang kerja di sana
Kerja duduk saja
Sambil tengok sini sana

Kerja mulia
Bukan cek buat dosa
Gaji sederhana
Kerja jadi jaga saja

Hang pi mana
Dah tau dah
Hang pi mana
Dah tau dah
Hang pi mana
Dah tau dah
Hang pi mana
Dah tau dah
Hang pi mana

32 comments:

  1. lucu liriknya mesti gempaq lagunya tu.

    ReplyDelete
  2. waallaikum salam kak.
    arti dari Hang Pi Mana yang dinyanyikan oleh Khalifah itu apa ya kak?

    ReplyDelete
    Replies
    1. Hang Pi Mana ini adalah bahasa daerah di utara Malaysia berarti kamu pergi mana?
      Hang = kamu/awak/anda
      Pi = pergi
      Mana = tempat tujuan/ menunjukkan lokasi

      Delete
  3. hahaha...terasa...kerja jaga =)

    ReplyDelete
  4. lawak jugak dia punya lirik. tk penah dgr lagu ni :p

    ReplyDelete
  5. Cek tak pernah dengaq pun..
    Tapi best jugak lagu hang ni :)

    ReplyDelete
  6. aikk zumal dengaq kat radio mana ?? yana tak dengaq lagi nie . hehehe

    ReplyDelete
  7. hahaha awat lawak sgt.. tak pernah dgr pon..

    ReplyDelete
  8. tudiaaa lagu, lagu ni pun ada ka... hahaha :P

    ReplyDelete
  9. Tak puitis langsung..ahahahhaa :P

    ReplyDelete
  10. Zumal nyanyi sikit..cheq nak dengaq ni..hehhee :P

    ReplyDelete
  11. betul..kerja halal tak apa..sekarang ni asyik buka lagu ni dekat You Tube =)

    ReplyDelete
  12. Hahaa... layan... hang pi mana ni sebenarnya Zumal... :D :D

    ReplyDelete
  13. Tak pernah dengar. Nanti nak dengar la. :)

    ReplyDelete
  14. Mummy dah dengaq lagu ni.. syokk gak! hahahhaah :p

    ReplyDelete
  15. wahh..baguh nilirik dia ..suka tp blm pernah dengaq lagi..

    ReplyDelete
  16. lirik tulis ikut dan je....
    tp bermesej...
    bkn sekadar tulis lepas....
    music....memang superb.
    khalifah memang dari dulu fast song dia hidup.
    ada roh dlm trademark dia ni...

    **wanggae Mala!!
    wanggae Mala!!
    kasihku Dewi Kamala..

    tgk....ngkorang pernah terlintas nk wat lirik mcm ni?
    memang diorang ni jenis arkitek pelan hidup...ade je kelainan...
    berfikiran ape yg org x pikir..

    Ops...lupa nk pi ronda sambil kunci jam jaga!!

    ReplyDelete
  17. Lgu nii mmng syokk kott.
    Kmi bdk² utara area penang πŸ‘

    ReplyDelete
  18. Lgu nii mmng syokk kott.
    Kmi bdk² utara area penang πŸ‘

    ReplyDelete
  19. Ampa memang terbaik nyayi lagu hang pi mana pukui naik utara..haa tudia nak habaq kat ampa semua lagu nie memang terbaik

    ReplyDelete
  20. Yabang n khalifah terbaikkkkkk !!!!!

    ReplyDelete
  21. Yabang n khalifah terbaikkkkkk !!!!!

    ReplyDelete
  22. Lagu khalifah semua best best. Rancak woiii :D

    ReplyDelete
  23. Lagu khalifah semua best best. Rancak woiii :D

    ReplyDelete
  24. hari2 dgr lagu ni opismet psg hehehe

    ReplyDelete
  25. tulis dong liriknya bahasa indonesia artinya hang pi mana ... saya gak ngerti

    ReplyDelete