Booking.com

28 Mar 2016

TERBAKAR

Assalamualaikum dan salam sehati sejiwa semua. Selamat memulakan minggu baru yer. Semua tahu yang negara kita dilanda fenomena el nino. Cuaca menjadi panas melampau. Dekat Perlis cuaca sampai ke 40℃ tau. Hangat lit lit. Duk rumah panas, duk luar lagi terbakar jawabnya.

Bila panas camni, api mudah sangat menyala. Kalau orang buang puntung rokok kat belukar confirm terbakar belukar tu. Jadi bagi perokok tu jangan buang benda awak hisap rata-rata.

Bagi anda yang duk perumahan pula jangan la terlalu rajin bakar sampah yer. Sampah tu semua tak perlu bakar. Letak dalam plastik nanti E. Idaman ambil. Awak dah bayar cukai pintu jadi biar la dorang yang lupuskan sampah awak tu. Lagi pun kalau awak bakar sampah time camni memang la terbakar, bukan saja tak terkawal tapi awak la yang memanaskan lagi suasana. Penyumbang pencemaran dan pemanasan global.

Sarapan Zumal kejap tadi terbakar gak. Nasib tak hangus. Kalau tak Zumal pelangkung juga Electrolux Oven tu. Tengok la apa jadi...


Eh kalau anda tak nak kulit terbakar boleh pakai lotion yang Zumal jual. WhatsApp je 0125747869. Bukan sekadar elak terbakar, anda boleh elak strok haba dan ia juga berfungsi sebagai first aid tau. Hubungi sementara Zumal tak busy yer.

16 comments:

  1. hehe, terbakor je semuanya kn..timm dah mula demam..demam tumbuh gigi..

    ReplyDelete
  2. Cuaca tak menentu di Seremban last Friday hujan ribut banyak pokok-pokok tumbang.

    Kereta pun ada yang terbang time hujan ribut tu haru-biru highway Bukit Chedang.

    Tapi hari ini dah hangat lit lit semula bak kata orang utara ngeh!ngeh! ngeh!

    ReplyDelete
  3. sabar zumal biar hari panas jgn hati panas heh..heh..

    ReplyDelete
    Replies
    1. Alhamdulillah hati Zumal dah sejuk sikit ^-^

      Delete
  4. Haha..! Semua pon dah start 'terbakar'

    ReplyDelete
  5. Memang sejuk lotion yang zumal bagi cuba semalam.... Terima kasih zumal

    ReplyDelete
  6. Wow pasti rasanya lezat tuh pak ?

    ReplyDelete
  7. tp org kt umah sy ni x kira siapa....kalu dia rs nk bakar, dia bakar... bkn kira sapa da grrrr

    ReplyDelete
    Replies
    1. Susah juga jadi camtu yer Anies...

      Delete
  8. teringat pulak cerita hantu Kak Limah...
    Kita bako...kita bako :D

    ReplyDelete
  9. hahaha show the tempting roti terbakar
    cerita pasal sampah terbakar
    tapi promote lotion yang jual

    ReplyDelete