Booking.com

23 Mar 2016

FAEDAH PANAS

Assalamualaikum dan salam sehati sejiwa semua. Panas kan? Rasa tak selesa? Sekali sekala dugaan Allah beri buat kita. Jagalah kesihatan jangan lupa minum air kosong mengikut keperluan badan anda yer.



Alhamdulillah walaupun cuaca kat Perlis ni cecah 40°C tapi ia berfaedah juga. Faedah apa? Zumal boleh basuh baju banyak trip kerana jemur dalam 1 jam memang confirm kering. Basuh, jemur, kutip dan ulang semula. Syukur.

Syukur juga kerana kerja baru Zumal buat Zumal sentiasa ada masa di rumah. Boleh juga tengokkan tok dan anak-anak bulus. Kerja ikut masa sendiri dan bebas. 

16 comments:

  1. tepat sekali Zumal, jangan banyak merungut dengan ujian Nya, setiap yang berlaku ada hikmah disebaliknya kan, seronok jemoq kain cepat kering naa :)

    ReplyDelete
  2. bestnya zumal dah kerja sendiri..:)

    ReplyDelete
  3. byk jugak yer baju yang nak kena basuh..

    ReplyDelete
  4. RAJIN ZUMAL BASUH N JEMUR BAJU..LA NI PANAS HINGGA PTG SAT JE DH KERING..

    ReplyDelete
  5. Pasti ada kebaikan dgn bersyukur dan cuaca yg Dia berikan ini.. mudah2an kita semua terlindung dari sebarang musibah dan kemudaratan... aamiin.

    ReplyDelete
  6. yeah waktu panas nice untuk sidai baju confirm cepat kering
    lagi kalau buat keropok boleh jemur juga dan goreng lepas tu

    ReplyDelete
  7. setuju, timm jemur baju kat tingkp bilik pkul 8am, pkul 11 dh kering..haha!

    ReplyDelete
  8. Sama mas, di tempat saya juga panah, tapi faedah dari panas membawa rejeki tersendiri.

    ReplyDelete
  9. Boleh tahan juga kalau suhu 40c.
    Apa pun...alhamdulillah. Pasti ada banyak lagi hikmahnya

    ReplyDelete
  10. haa betul juga, senang nak kering baju

    ReplyDelete
  11. Sebab itu kena bersyukur apa sahaja yang Allah bagi kat kita kan...

    Kalau time banjir, kita bising baju tak kering2

    Bila panas, kita cakap kenapa hujan tak turun2

    huhu

    ReplyDelete
  12. Satu nikmat di tarik... Tapi ada nikmat lain Allah panjang kan

    ReplyDelete
  13. Satu nikmat di tarik... Tapi ada nikmat lain Allah panjang kan

    ReplyDelete