Booking.com
Booking.com

22 Feb 2016

WHY MLM

Assalamualaikum dan salam sehati sejiwa semua. Entri yang lepas nampaknya panas juga kan? Say no to MLM. Dari komen yang anda bagi Zumal confirm anda tak baca pun. Hahaha. Baca tajuk je kan? Baik mengaku cepat! 

Ok kali ni Zumal beri tajuk why mlm? Kupasan ini berdasarkan kajian Zumal dan pendapat peribadi Zumal je. Jangan kecam saya k. 

Kenapa MLM? Why ? Why? 


Faktor pertama ialah, MLM umpama highway untuk cepat sampai ke destinasi. Pilih la yang kukuh dan bina kumpulan anda dan Zumal yakin anda cepat capai cita-cita anda daripada makan gaji. Kenapa? Gaji dengan overtime hanya jumlah tertentu saja tapi ada MLM yang tanpa had pendapatan. Jadi itu peluang untuk anda capai apa yang diimpikan.

Faktor kedua, murah. MLM yang pada konsep sebenar adalah bermodal mampu bayar dan mudah. Kalau sampai kena pinjam sana sini tu lari dari konsep MLM sebenarnya. Dari modal kecil anda mampu capai kebebasan kewangan yang sebenar. Carilah MLM yang mudah, murah dan terjamin pasti kejayaan dalam gengaman. Tapi kena usaha. Kalau tanpa usaha dapat duit itu adalah money game. Memang dapat tapi percayalah ia hanya sementara. Kenapa? Kerana sistem seperti itu tidak diiktiraf oleh kerajaan.

Free enterprise. Konsep ini tak ada dalam semua MLM tapi jika anda pilih MLM begini ianya sangat mudah. Anda tiada sebarang komitmen bulanan dan anda buat ikut kemampuan anda. Kalau anda luar biasa ianya beri anda income luar biasa. Anda juga tak perlu banding siapa buat dulu kerana konsep ini memberi peluang kepada siapa yang buat betul-betul bukannya siapa mula dulu. Mulakan langkah anda!!!

Ok la cukup dulu setakat itu. Untuk tips memilih MLM anda boleh baca di entri SEBELUM INI.

4 comments:

  1. kalau serius nak libatkan diri dengan MLM...pilih betul betul dan fikir masak masak..

    ReplyDelete
  2. YAKIN MLM BOLEH BERI KEUNTUNGAN SEGERA OK JER NK JOIN...

    ReplyDelete
  3. sebut MLM..terus gerun sbb pernah 'terkena' huhuh

    ReplyDelete