Booking.com

12 Feb 2016

SAHABAT SEJATI

Assalamualaikum dan salam Jumaat semua. Selamat berhujung minggu dan selamat bercuti buat semua. Semalam Zumal ke majlis perkahwinan adik sahabat Zumal. Selamat pengantin baru Jan atau Azrizal. Tahniah yer Jan.


Sahabat Zumal namanya Hafidz, kami nie kenal sejak tabika lagi. Tabika sama, sekolah rendah sama, sekolah menengah pun sama. Inilah sahabat sejati kan? Paling penting dalam ramai-ramai rakan tu Hafidz la yang paling rapat. Antara kami tak pernah pun perli-perli tau. Jumpa mesti tersenyum ja. Cuma Zumal rasa terkilan sebab tak dapat hadir pada majlis perkahwinan dia dulu sebab Zumal kerja di luar Perlis masa tu. 

Apa pun sejak balik Perlis boleh la jumpa selalu sahabat Zumal nie walaupun Hafidz kerja di Sik. Hafidz setiap minggu balik Perlis. Hafidz, moga persahabatan kita kekal selamanya yer. 

16 comments:

  1. Hi Zumal..Lama betul Fida tak jengah sini..Tak sempat BW..
    Fida pun still berkawan dgn kawan dari sekolah tadika..Lagipun masing2 dah tau perangai masing2.walaupun dia jauh di Qatar..tapi still contact each other..

    ReplyDelete
  2. Hi Zumal..Lama betul Fida tak jengah sini..Tak sempat BW..
    Fida pun still berkawan dgn kawan dari sekolah tadika..Lagipun masing2 dah tau perangai masing2.walaupun dia jauh di Qatar..tapi still contact each other..

    ReplyDelete
  3. Assalamualaikum zumal..lama tak singgah rumah zumal....

    Singgah di pagi jumaat..:-))

    ReplyDelete
  4. wah.. lama tu bersahabat.. Nurul pula dah lost contact dengan kawan2 tadika.. moga berpanjangan ukhuwah tu :)

    ReplyDelete
  5. susah nak jumpa sahabat tau.. moga kekal ke akhir hayat

    ReplyDelete
  6. SHBT SEJATI REZEKI ANUGERAH ALLAH...

    ReplyDelete
  7. Alhamdulillah.. semoga persahabatan berkekalan... aminnn

    ReplyDelete
  8. semoga persahabatan nie kekal ke akhir hayat ^_^

    ReplyDelete
  9. Mudah-mudahn persahabatannya terus terjalin sampai seumur hidup. sukses BW

    ReplyDelete
  10. Moga ukhwah dan persahabatan akan sentiasa berkekalan

    ReplyDelete
  11. kami buat group whatsapp untuk kawan2 sekolah rendah.

    ReplyDelete
  12. Sahabat sejati sukar dicari. Semoga persahabatan Zumak dengan rakan-rakan berkekalan :)

    ReplyDelete
  13. sejak tabika lagi? wahh..lama tu...semoga persahabatan kalian berpanjangan

    ReplyDelete