Booking.com

24 Feb 2016

LE TOUR DE LANGKAWI 2016

Le Tour de Langkawi  2016


Assalamualaikum dan salam sehati sejiwa semua. Hari ini maka bermulanya stage 1 perlumbaan basikal bertaraf dunia iaitu Le Tour de Langkawi iaitu dari Kangar ke Baling sejauh 166km.


Peserta Le Tour de Langkawi ini bermula di starting point di Taman Merdeka, Kangar (dahulu dikenali sebagai Padang Bandaran) dalam kira-kira pukul 10 pagi mereka dilepaskan.

Le Tour de Langkawi kali ini disertai oleh 3 pasukan bertaraf dunia. Persaingan untuk pasukan Malaysia dijangka agak sengit.




Le Tour de Langkawi kali ini mendapat liputan banyak media antarabangsa dalam 21 bahasa. Semoga perjalanan Le Tour de Langkawi 2016 ini berjalan dengan lancar. Anda boleh ikuti lintas langsung Le Tour de Langkawi ini di TV1.

Kredit facebook ltdl...


35 comments:

  1. Fida pernah sekali je tgk..masa tu dekat area Jawi...Sanngup tunggu tepi jalan sebab nak tengok baikal lalu..hahaha..

    ReplyDelete
  2. LTDL ni memang dah femes international event. Yang bagusnya event ni, orang sekeliling pun dapat benefit. Meriahlah dari perlis ke Kedah seminggu ni :)

    ReplyDelete
  3. SUDAH MULA ACARA LE TOUR DE LANGKAWI YA...MENARIK ACARA TU...

    ReplyDelete
  4. Dekat ja ni tapi tak berkesempatan nak p tengok :)

    ReplyDelete
  5. oo dah start ya. setiap tahun ada kan LTDL ni selalu ikuti juga

    ReplyDelete
  6. hari ni dah tiba di pulau pinang....tapi tak pasti nak pi tengok atau tak...terima kasih update zumal

    ReplyDelete
  7. Assalamualaikum Tuan,

    Saya ingin bertanya sekiranya tuan sudi review laman web kami, sebuah laman web bagi pencarian bilik sewa dan housemates/roommates yang baru dilancarkan awal Oktober 2015.

    Selain dari itu, adakah pihak tuan menyediakan ruang sekiranya kami menyediakan sebuah artikel untuk dikongsikan diruangan blog tuan? Terima kasih saya dahulukan.

    Syahmi Ruhaizat
    +6011-15359165
    syahmiruhaizat@gmail.com
    http://hidup.my/

    ReplyDelete
  8. waw banyak kali mas, itu yang pakai sepeda ikut juga tour?

    ReplyDelete
  9. pernah tengok kat tv ja..best best ni kalau tengok live

    ReplyDelete
  10. wee huuu
    i ingat u kat sana
    great if u cover the event

    ReplyDelete
  11. tiap2 tahun ke buat le tour langkawi ni? dulu pun ada jugak

    ReplyDelete
  12. Antara cara Dr. Mahathir nak promosi Malaysia ke persada dunia adalah dengan mewujudkan Le Tour de Langkawi.

    ReplyDelete
  13. dari dulu tak pernah terserempak.. teringin nak terserempak dengan depaaaa

    ReplyDelete
  14. masa sampai penang baru ni...cuaca panas sangat. selesema pun belum baik...tak sempat nak tengok secara live

    ReplyDelete
  15. Zumal, bunda ada tag Zumal... jom tengok kat blog bunda..

    ReplyDelete
  16. KAK TAGS ZUMAL
    http://karyaku-paridahishak.blogspot.my/2016/03/5-things-i-hate-most.html

    ReplyDelete
  17. Mummy lepas baru tgk smlm kat Melaka ni.. syokk ooo feeling2 atlet bawak basikal di tgh panas smlm..hahahaha :p

    ReplyDelete
  18. tak silap smlm dh abes kan?

    ReplyDelete
  19. Belum berkesempatan nak tengok dari dekat Le Tour De Langkawi ni.

    ReplyDelete
  20. dari kangat ke baling? so x masuk langkawi?

    ReplyDelete
  21. Lama juga tak mengikuti perkembangan le tour de langkawi

    ReplyDelete
  22. teddia.. zumal x kayuh sekali ka? hehehe

    ReplyDelete
    Replies
    1. Kena ada orang taja basikal sebijik

      Delete
    2. hahaha.. beskat hat lama2 dulu buat kayuh pi skolah mana pi? hehehe

      Delete
    3. Arwah tok wan Zumal bagi kat orang ^-^

      Delete
  23. sukan berbasikal boleh pergi jauh..

    anak-anak muda yang berbakat dan ada kesungguhan boleh pergi jauh dalam sukan ini.

    ReplyDelete
  24. best ni CT suka juga tahu update Le Tour dengan F1.. ehehe..
    tapi selalunya CT suka tengok bila da nak abes.. dulu penah tngk diorang lalu area Gombak sana.. depan rumah kawan..

    ReplyDelete
  25. selalu few months before mesti diorang cari volunteer nak tlg Le Tour eehe.. penah apply tapi bila dapat time tu x free plak..

    ReplyDelete