Booking.com

28 Jan 2016

DULU

Dulu

Assalamualaikum dan salam sejahtera semua. Semalam masa jadi stalker di facebook sendiri terjumpa beberapa blog lama. Ada yang Zumal klik tapi tak jumpa blog tu. Akhirnya blogger profile dan terpampang list blog Zumal yang dulu bukan yang sekarang. Macam lirik tegar pulak. Kalau korang nak tau Zumal sendiri tak ingat yang Zumal dah ada blogger profile sejak tahun 2010. Seingat Zumal masa Zumal buka cyber cafe dulu tahun 2011 dah. Maknanya masa arwah tok wan ada Zumal dah ada blog. Tapi tak ingat langsung. Macam semua data dalam otak nie hilang kesemuanya. Walaupun korang rasa pelik tapi itulah Zumal. Mungkin faktor umur macam geng Komuniti Blogger Utara duk sebut. Maybe virus tu dah makan beberapa data sehingga tak dapat detect. Bukan virus dalam pc tu tapi dalam otak. 

Tak apa la. Ku tinggalkan bersama kenangan. Sekarang kena pandang ke hadapan dan jaga Dunia Zumal ini elok mungkin boleh perturun kat anak cucu. Eh bila aku kahwin. Yea tak yea kan. Biarlah. Maybe kucing Zumal continue buat blog nie kan. Opps. Sorry la entri hari nie sememangnya merepek je. Entri yang tak ada asas. Hahaha. Terima kasih kerana menyokong Dunia Zumal. Tanpa korang siapalah diri ini. Sekian. 

24 comments:

  1. pergh.. banyak blog.. tpi higlantkan mana yg zumal punya.. kadang2 jenuh o nk cri.. hihiihhi

    ReplyDelete
    Replies
    1. Semua tu guna email lama, password pun tak ingat dah

      Delete
  2. sampai kena jadi stalker ya nak tahu berapa banyak blog yang dh ada

    ReplyDelete
    Replies
    1. Nak buka tak boleh pun, kita stalker je la

      Delete
  3. wah dh lama blogging rupanya ya..

    ReplyDelete
    Replies
    1. Tulisan dulu banyak yang merepek je akak. Dunia Zumal je kekal bermula 2012.

      Delete
  4. banyak nyaaa .. yana satu pon x ter handle . hehehe .. faktor umur ? hehehehe

    ReplyDelete
    Replies
    1. Tu semua blog zaman jahiliah je Yana... Email tu tak dapat buka...

      Delete
  5. WOW BANYAKK TU...kita ada satu je since 2010 huhuhu

    ReplyDelete
  6. banyaknya blog zumal sampai dah tak ingat ye .. all the best zumal .

    ReplyDelete
  7. banyaknya yang tak ingt tu.. hihihihih... saya pon ad beberapa blog jugak dulu tapi semuanya dah selamat dipadam... :D

    ReplyDelete
  8. Salam singgah sini Zumal....wahh....banyak juga blog zumal ya....

    ReplyDelete
  9. hahahaha... okey jugak passing blog ni kat kucing.. mesti banyak cerita dia kan... heee

    ReplyDelete
  10. sama lah...saya pun ada beberapa blog yang dah tak ingat password =(

    ReplyDelete
  11. Tudiaaa bersusun blog.. Hahahah sekali lupa ada blog.. Mcmana ni Zumal.. Hahaha :p

    ReplyDelete
  12. Ingat kat Lappy je ada virus.. Sekali otak pun ada la.. Hahahaha

    ReplyDelete
  13. sakan gak laa kalau tgk senarai kat atas tu.. hehee.. sure kalau husna tak terkejar tu nak update semua..

    ReplyDelete
  14. kenangan suatu masa lalu kan...sama lah Zumal ada blog tak dapat buka lupa paswoed. email jga..hhahaha lucu kan

    ReplyDelete
  15. teruskan zumal...jangan berhenti...mana tahu suatu hari nanti dunia zumal akan menjadi sesuatu yang berharga

    ReplyDelete
  16. Moga jadi kenangan. Kalau lagi 10 tahun baca catatan ni..dah kira memori berharga tu

    ReplyDelete
  17. lama juga dah tu, sempga terus berjaya

    ReplyDelete