21 Jan 2016

BERUBAH ANGIN

Assalamualaikum dan salam sejahtera semua. Tahun lepas Zumal buat keputusan paling besar dalam hidup dengan berhenti kerja dan fokus berniaga. Tahun 2016 nie Zumal sekali lagi ambil keputusan gila-gila. 


Mesti ada yang nak tau keputusan apa kan? Tak ada? Takpe dengan tak malunya Zumal nak cerita juga k. Tahun 2016 nie Zumal tak lagi berniaga di kiosk. Fokus untuk memberi peluang kepada orang lain juga. Peluang untuk sama-sama berjaya. Zumal nak masa lebih bebas. Sebelum nie ingat berniaga secara konvensional nie lebih lapang. Lapang juga kerana tiada yang mengarah tapi masa untuk tok di rumah jadi macam kerja dulu juga. Tok tak sihat jadi Zumal kena selalu bersama tok. Siapkan apa yang patut. Keluar rumah bila ada keperluan atau appointment jer.


Alhamdulillah setelah Zumal cuba berubah angin kepada bisnes baru nie, masa lebih memihak kepada Zumal. Zumal hanya peruntukan masa yang panjang di rumah. Cuma pada hari Isnin dan Khamis guna masa diluar lebih sikit. Insha Allah suasana ini masih baru untuk Zumal moga tok pun faham.

Cuma bulan February nanti agak sibuk. Zumal harap sangat tok dikurniakan kesihatan yang baik. Zumal perlu  bergerak jauh dari Perlis untuk membina bisnes baru Zumal. Semoga dipermudahkan urusan bisnes kali ini. 

27 comments:

  1. CUCU YG SOLEH N SENTIASA AMBIL BERAT KEBAJIKAN TOK...SEMOGA BISNIS ZUMAL TERUS JAYA N TOK DIBERI KSHATAN YG BAIK.

    ReplyDelete
  2. Selamat maju jaya, Zumal. Moga kegigihan Zumal membuahkan hasil yang di luar jangkaan :)
    Akak doakan tok Zumal sentiasa dikurniakan kesihatan yang baik.

    ReplyDelete
  3. all the best en. zumal
    semoga dipermudahkan urusan awa dan semoga kehidupan awa diberkati olehNYA
    amin

    ReplyDelete
  4. Nak tanya, zumal buat bisnes apa ea kat rumah tu? macam best je dengar.

    ReplyDelete
    Replies
    1. Haziq boleh WhatsApp Zumal 0125747869

      Delete
  5. Assalam... lama tak berblogging dan melawat hihii... Teruskan usaha dgn doa dan istiqamah. Semoga sentiasa dipermudahkan setiap usaha dgn kejayaan dan keberkatan... aamiin. All the best Zumal!!.. :)

    ReplyDelete
  6. Semoga berjaya zumal dalam bidang ini. Jangan mengalah dan moga perubahan yang berjaya dunia dan akhirat

    ReplyDelete
  7. org yg nak berbisnes nih hati kena kental.. goodluck zumal!

    ReplyDelete
  8. teruskan berniaga... semoga berjaya dan murah rezeki =)

    ReplyDelete
  9. jika caranya betul , ada tekad , insha Allah segalanya akan jadi mudah ... semoga sukses zumal .

    ReplyDelete
  10. Salam singgah sini zumal...Semoga zumal sentiasa berjaya dalam.apa jua yang di ceburi...

    ReplyDelete
  11. All the best. Sy doakan moga Zumal suksess dgn business baru.

    ReplyDelete
  12. saya pun buat jugak part time bisnes.. Zumal buat bisnes ape?

    ReplyDelete
    Replies
    1. Bisnes biasa2 je bro Khamsi, WhatsApp la 0125747869 kalau nak tau. Hehe ^-^

      Delete
  13. Semuga Zumal sukses dlm bisnes baru ni..

    ReplyDelete
  14. Semoga terus sukses Zumal. Besar pengorbanan yang diambil untuk kebahgaian orang tersayang. Semoga dipermudahkan semua urusan ye Zumal..

    ReplyDelete
  15. Moga senantiasa maju jaya Zumal.. Positif sentiasa! Insya Allah ada hasilnya. Amin

    ReplyDelete
  16. semoga berjaya di dunia dan akhirat

    ReplyDelete
  17. smoga tok sihat dan rezeki bagi zumal :)

    ReplyDelete
  18. Wish you good luck dan semga Allah permudahkan perjalanan bisnes

    ReplyDelete
  19. In sha allah.. semoga yang baik2 sahaja untuk Zumal dan diberikan kesihatan yang baik kat tok..

    ReplyDelete
  20. no wonder seldom see you blog now

    ReplyDelete