Booking.com
Booking.com

23 Dec 2015

VAN KOMBI KEMBALI PADA 2016

VW KOMBI
Assalamualaikum dan salam sejahtera semua. Korang pasti pernah tengok van kat atas tu yer. Van keluaran VW yang legend tu. VW Kombi dikeluarkan pada tahun 1949. Van nie suatu masa dahulu menjadi kenderaan pengangkutan yang popular di seluruh dunia. Selepas banyak kenderaan moden dikeluarkan ia semakin dilupakan sehingga awal 2000 ia kembali popular kerana menjadi rebutan peminat kereta antik. Pernah rakan Zumal memilikinya sebuah untuk kegunaan berniaga tapi bila dah uzur beliau jual pada harga RM400. Terkejut Zumal bila dia letak harga tu. Maybe dia tak tahu yang van tu ada harga. Kalau Zumal tau, Zumal pun nak beli. Sebab lepas ubahsuai boleh jual semula berbelas ribu. Sekarang lagi mahal. Sayangnya kan.


Tahun 2016 ini VW atau Volkswagen akan mengeluarkan semula van Kombi dengan wajah lebih segak dan bergaya gitu. Legenda Kombi bakal menular kembali ke seluruh pelusuk dunia nampaknya. Kombi atau microbus 2016 dikeluarkan dalam 3 varian iaitu, 2.5 liter, 2.0 liter turbo dan 2.0 liter TDI turbodiesel. Versi ini mempunyai gear 6 kelajuan manual dan 6 kelajuan automatik. Dengan saiz comelnya ini pasti bakal memecut laju di jalan raya. Selain tu, VW Kombi ini digerakan oleh tayar hadapan. Harga kat Malaysia belum tahu yer.

Untuk review penuh boleh ke SINI

12 comments:

  1. murahnyaaaa...tp kenderaan2 keluaran VW mmg hebat

    ReplyDelete
  2. Wahhh kena kumpul duit ni..mesti mahal..

    ReplyDelete
  3. cantik boleh ganti MPV nie..hehe VW plak tu...

    ReplyDelete
  4. Susah nak nampak dekat jalan. Biasanya kalau nampak kete antik mesti pandang lama2 xD

    ReplyDelete
  5. modelww baru tentu lbh canggih dari yg lama...

    ReplyDelete
  6. comelnya!!! rasa macam nak beli je..^_^

    ReplyDelete
  7. Cun dan nampak nostalgik.
    Zumal, kirim 2 bijik :D

    ReplyDelete
    Replies
    1. nampak lain depan kan..menarik juga ..ramai muatan..

      Delete
  8. Zumal apa khabar''lama tak ada entri ni..

    ReplyDelete
  9. apa khabar ..lama tak ada entri baru..sibuk agaknya kan

    ReplyDelete